torstai 10. toukokuuta 2012

Ja taas...

Meillä sairastellaan!




Koko porukka ollut nyt vuorotellen yskässä ja räkätaudissa.
Pikkumiehille tauti iski sen verran rajuna että ollaan taas vierailtu lastenosastolla. Pienillä kun nuo röörit on niin pikkuruiset että hengitys vaikeutuu hyvin herkästi. Ja siten tietysti myös rinnalta syöminen käy todella raskaaksi kun henki ei meinaa kulkea kunnolla.



Maanantaina menin käymään poikien kanssa päivystyksessä ja lääkäri totesi että keuhkot ovat todella limaisen kuuloiset ja koska kaiken lisäksi pojat ovat syntyneet ennen aikaisesti ja ovat kärsineet keskosille tyypillisestä keuhkosairaudesta BPD:stä lääkäri ohjasi meidät hoitoon osastolle. Ja pari päivää siellä vierähti. Hoitona lähinnä vaan spiraa ja liman poistoa imukatetrilla. Alkaa tuo lastenosasto olla tuttu paikka meille. Laskin että poikien kanssa on vierailtu siellä jo 4 eri huoneessa. Ollaan siis valitettavasti jo vakioasiakkaita. Eilen päästiin kotiin, vaikkakin pojat ovat edelleen todella tukkoisia. Toivottavasti huomenna tiedossa jo parempi päivä!



Kaikesta sairastelusta huolimatta meidän pikku-ukot kasvaa kohisten. Sairaalassa juuri eilen mitatut uudet painot ovat

Lucas 5200g ja Linus 4700g

Ja kun meidän poikien kaikkea kehitystä seurataan korjatun iän mukaan, niin kysäisin lääkäriltä että pitääkö tätä painon kehitystä miettiä syntymäikään verraten vaiko myöskin siihen korjattuun ikään verraten. Lääkärin mukaan myös painoa seurataan ensimmäinen vuosi korjatun iän perusteella. Ja meidän pojilla nyt siis korjattua ikää tasan 3viikkoa. Eli mun 3viikkoiset keskosena syntyneet pojat tosiaan painaa 5200g ja 4700g
Ceela painoi saman verran 3kk iässä :D 

Nämä pojat ovat niin eri kaliiperia kuin siskonsa. 
Saa nähdä mitä jättiläisiä näistä oikein kasvaa!

Nyt peukut pystyyn että poitsut tervehtyisi nopeasti ja päästäisiin nauttimaan ihanista lämpenevistä ilmoista :)




24 kommenttia:

  1. Voi ei, pikaista paranemista poitsuille. Ihania pikkujättilaisiä ;)

    VastaaPoista
  2. Voimia ja pikaista tervehtymistä koko perheelle! Voi miten söpöjä poikia samanlaisissa puvuissaan ja niin " potran näköisiä" :)!

    VastaaPoista
  3. Pikaiset paranemiset söpöisille pikkujättiläisille! :)

    VastaaPoista
  4. Voi himputti että teitä nyt koetetllaan. Pienet potilaat on kyllä niin suloisia.♥ Pikaista paranemista!

    Lastenosasto on tosiaan meilläkin tullut valitettvan tutuksi, mutta onneksi siihenkin tottuu. Alku on aina pahin, mutta sitten oppii itsekin jotenkin suhtautumaan siihen ramppaamiseen. Vaikka eihän se koskaan hauskaa ole!

    VastaaPoista
  5. Hirmuisesti paranemisia!

    Tää talvi / kevät on ollut kamala noiden tautien kanssa. Me ollaan toisen tytön kanssa oltu myös pariin otteeseen osastolla useita päiviä hengittelemässä spiiraa ja lima-imuissa. Se on niiiiiiiiin kurjaa, etenkin kun sielä kotonakin on lapsia.

    Toivottavasti kesä vie kaikki pöpöt mennessään ja syksyllä ollaan jo niin paljon isompia että räkätaudit hoituvat kotona <3

    VastaaPoista
  6. Pikaista paranemista!

    Voi jessus, miten söpöjä ovat :)

    Rose

    VastaaPoista
  7. Voi, pikaista paranemista pikkuisille!

    VastaaPoista
  8. Voi pieniä reppanoita :(( Parannelkaa pian ♥

    VastaaPoista
  9. No voihan kökkö sentään. Inhoittavaa varmasti joutua siellä sairaalalla ravaamaan. Toivottavasti hellittäisi jo vointi. Söpöiset farkkupeput :) -Tiina

    VastaaPoista
  10. Ei taas!! Toivottavasti tädin pienet paranevat pian!

    VastaaPoista
  11. Voi että, ikävää ku teillä sairastellaan.. keskosten kans joutuu niin helposti sairaalaan jos joku pöpö iskee :(
    Mut hienosti on teillä pienet kasvaneet <3
    Meiänki keskospoika (syntyi 32+5 ja painoi 2,2kg) kasvoi mahotonta vauhtia ja puolivuotiaana oli jo 8kg pallero :D Ja nyt taas meiän pienin, normiaikasena syntyny neiti (3,2kg syntyessään) on tosi kirppu, tällä hetkellä ikää 8kk ja painoa 6,6kg. Huvittava miten erilailla ne kasvaa :) Tsemppiä sinne ja terveitä päiviä pojille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei kyllä koon puolesta uskoisi meidän poikia keskosiksi, hassua miten noi voi tosiaan kasvaa niin eri tavalla vaikka on samoista "raaka-ainesta" valmistettu :)Kiva kuulla että teidänkin poika on kirinyt painossa noin hienosti. Ajattelin jo että onko nämä meidän ukot joku poikkeustapaus mutta kyllä ne vaan näköjään nopeasti ottavat ikätoverinsa kiinni, ja näköjään jopa menevät ohi :)

      Poista
  12. Hurjan paljon voimia teille ja pikaista parantumista!!! Meillä myös kamala kevät flunssa ja kohta 5kk ikäinen pikkuneiti on myös melkoisen tukkoinen ollut joten täällä samat tunnelmat kuin teillä...vaikkei kylläkään ihan sairaalaan asti olla jouduttu, useamman kerran kyllä tk:Ssa käyty pientä näyttämässä ja korvathan hänellä oli tulehtuneet. :(

    Meillä myös lapset kasvaneet ihan eri tahtiin. Pojat ovat olleet kohtuu isoja/normi kokoisia ja nyt tämä tyllerö on pikkuinen kirppu poikiin verrattuna. typy oli 4kk neuvolassa juuri ja juuri 6kg ja 57cm.

    VastaaPoista
  13. Voi kuinka suloiset pikku veijarit <3 <3 ja isosisko vasta suloinen onkin <3.
    Pikaista paranemista kaikille ja oikein ihanaa äitienpäivää sinulle <3

    VastaaPoista
  14. Pikaisia paranemisia söpöläisille!

    VastaaPoista
  15. Pikaista paranemista pojille ja koko perheelle! Suloiset kaksospojat ja ihana isosisko teillä. <3

    VastaaPoista
  16. Voi kurjuus!
    Pikaista paranemista pikkuprinsseille ja voimia hoitajille!

    Täällä 38+5 ja hiukan sellainen olo, että lähtö on piakkoin käsillä... Hui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa Amy, kohta sullakin odotus palkitaan mitä ihanimmalla lahjalla :)

      Poista
  17. Paranemisia sinne reidän perheelle! Voi miten ihanan hellyyttävä tuo viimeinen kuva pojista <3

    VastaaPoista
  18. Aivan ihania pieniä poikasia siellä <3 <3

    VastaaPoista
  19. Kiitos kaikille kauniista kommenteistanne ja kovasti tsemppiä kaikille muillekin kevätpöpöjen kanssa painiskeleville :)

    VastaaPoista
  20. mikäs on sun pukeutumis politiikka? puetko aina samallalailla? :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole mitään tiettyä politiikkaa, mutta tykkään pukea samanlaisiin. Ihan vähintään ainakin saman tyyppisiin. Kaikista mieluisin on jos löytyy sama vaate kahdessa eri värissä :)

      Poista