tiistai 21. helmikuuta 2012

Äitiyspakkaus

Äitiysavustus on mainio Kelan tukimuoto perheille johon on syntymässä uusi tulokas...
(tämä muuten onkin yksi niistä harvoista asioista josta voi samassa lauseessa puhua Kelasta ja mainiosta)
Ei kuitenkaan siitä sen enempää :)

Joka tapauksessa varmasti useammat vanhemmat ottavat äitiysavustuksen automaattisesti esikoisen kanssa nimenomaan pakettina. Onhan siinä jotain taianomaista kun käyt hakemassa lähipostista ison pahvisen paketin täynnä vauvan tarvikkeita joita voi illalla yhdessä tulevan iskän kanssa hypistellä ja ihmetellä. Mekin otimme paketin Ceelaa odottaessa ja vaikka se hyvä paketti onkin niin kyllä se valitettavasti jäi aika vähälle käytölle. Makuupussi, peitto, pussilakana ja toppahaalari olivat varmaan eniten käytössä.
Sisävaatteet olivat aivan liian leveitä meidän hoikkeliinille käytettäväksi.
Ja niiden kestovaippojenkin käyttö jäi valitettavasti vain kauniiksi ajatukseksi.

Tällä kertaa päätimmekin että otamme avustuksen, tai siis avustukset rahana ja ostamme sellaista mitä todella tarvitsemme ja jolle oikeasti on käyttöä.
Yhden paketin rahallinen arvo on 140e
ja kaksosperheitä on haluttu helpottaa niin että kahdesta vauvasta saa 3pakettia,
eli vaihtoehtoisesti voi ottaa 3pakettia, 3x140e tai vaikka 2pakkausta ja yhden rahana.
Me otimme kaikki 3 rahana tällä kertaa, eli tilille kilahti 420e "shoppailurahaa"

Olen koittanut kytätä koko raskausajan kaikki alemyynnit sillä silmällä ja hankkia mieluista peruskäyttövaatetta sopuhintaan. Kahdelle kun hommaat niin voit uskoa että rahaa saa uppoamaan jo perustarvikkeisiin ihan kiitettävästi!
Ja montaa juttua en kyllä ole täydellä hinnalla vielä ostanutkaan- hyvä minä :)

Tässä viime viikkoina olen pessyt ja viikannut niitä pieniä ihanuuksia poikien kaappeihin ja samalla kun irrottelin vaatteista hintalappuja päätin huvikseni laskeskella mitä tuolla 140e eli yhden paketin hinnalla esimerkiksi voisi hankkia...

bodeja koossa 50cm

bodeja koossa 56cm

bodeja koossa 62cm
(huomaa mikä ero leveydessä h&m ja lindexin bodeissa keskenään!)

Bodeja koossa 68cm

pieniä housuja kossa 50-62cm

Yöpukuja koossa 62-74cm

Pikkuruisia sukkia

Tumput, hattu ja huivi

 vauvapeitto

 Ihanan pehmoinen fleecehaalari

Toppahaalari vastasyntyneelle

paketillinen vastasyntyneen vaippoja

sekä tuttipullo, nokkamuki,purulelu,hammasharja ja tuttipaketti


Näistä siis lähes kaikki hommattu -50% osa jopa -70% alehintaan.
Suurin osa vaatteista lindexiltä, jokunen myös H&M:lta ja Kappiksesta.
Vaippapaketti sekä tutit yms. on hankittu normaalihinnalla.


Laskeskelin että tämä paketti oli aika tarkalleen sen 140e hintainen, eli aika paljon silläkin rahalla saa jos osaa yhtään käyttää aleja hyödykseen. 

Mietin vielä että jos tekisin vastaavan postauksen kirppislöytöjä hyväksi käyttäen niin tavaramäärä vielä melkeimpä tuplaantuisi. 
Tuo facebookin monikkoperheiden kirppari on kyllä ollut oikea löytöjen löytö :)

Nämä kuvissa näkyvät vaatteet olen hamstrannut pikkuhiljaa koko raskauden ajan.
Ja tietty kun meille on tulossa kaksi vauvaa niin lähes kaikkea löytyy tuplana.
Onneksi on aleistakin usein löytynyt samaa kokoa kaksi samanlaista tai samantyylistä :)

Ne viralliset äitiysavustusrahat pamahti tilille vasta viime viikolle,
ja ne sijoitettiin tällaisiin vermeisiin...


Ja kuinkas muutenkaan kuin tuplana,
sinne meni ne avustukset, ja vähän päälle :)

Tilattiin nämä amazonista edullisen hinnan houkuttelemana,
nyt vaan toivotaan että toimitus menee nappiin ja tuotteet tulee kotiin
hyvissä ajoin!

45 kommenttia:

  1. Me otettiin myös rahana aikoinaan :) Mikä herätti paljon ihmetystä, kun milli oli kuitenkin ensimmäinen... ilmeisesti se on "sallittua" vasta seuraavien lapsien kohdalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siinä tuntuu olevan ihmetystä kerrakseen jos joku ei esikoiselle ota pakkausta, vaikka ihan samahan se pitäisi muille olla :)

      Poista
  2. Mä oon ottanut kaikille rahana, ja kovin tyytyväinen ollut niin. Mun makuun kun äippäpakkauksen vaatteet on yleensä aina poikamaisia ja toppahaalarikin yleensä aina väärän kokoinen, on päätös ollut helppo. Parit alet ehtii kollata läpi raskausaikana, ja saa tosiaan tosi mieleisen "äitiyspakkauksen" koottua 140 eurolla.

    Ihania pikkuisia vaatteita, voi nyyh :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sehän tuossa pakkauksessa on vähän hankala että just esim.toppapuku on tiettyyn vuoden aikaan syntyneelle täysin väärää mitoitusta, eli olis siinä pakkauksen kehittelyssäkin vielä vähän mahdollisuutta. Ja usein ovat tosiaan enemmän poikamaisia, ja rimpulalle aivan vääärän mallisia. 140e ei varmaan tosiaan vastaa pakkauksen kokonaisarvoa mutta tavallaan siinäkin pakkauksen arvo menee hukkaan jos siitä ei käytetä puoliakaan tuotteista :)

      Poista
  3. Kun vaan nyt kaikki menisi hyvin. Meillä kuoli vauvat synnytyksessä ja kaikki iahnat vauvantavarat jäi käsiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten nyt sanoisin kauniisti! Ei tuollaista tarvitse tänne kirjoittaa,kun toinen on RASKAANA ja odottaa kahta pientä vauvaa!Todennäköisesti haluat vain loukata,pidä seuraavalla kerralla mölyt mahassa...

      Poista
    2. Todella kurjaa, että olet menettänyt pienokaisesi. Mutta hiukan ajattelevaisuutta pitäisi kuitenkin olla sen suhteen minne siitä kirjoittelee. Itse kaksoset myös saaneena en ikinä olisi halunnut jos joku olisi tullut minulle tollaisia juttuja puhumaan tai kirjoittelemaan.

      Poista
    3. Itselläkin oli kaksoset ja kaikki meni aivan hyvin, juuri tuollaiset kommentit saavat jotkut äidit stressaamaan ja liika ressi auheuttaa juurikin supistuksia, ainakin minulla. Hyvä ihminen ei kannattaisi tälläisiä kommentteja jättää !

      Poista
    4. Sitä voi vain toivoa ja rukoilla että kaikki menisi hyvin, enempää siihen ei voi itse vaikuttaa. Jos teidän perheen on todellakin kohdannut näin suuri suru niin olen valtavan pahoillani puolestanne.

      Poista
  4. Meillä otettiin ensimmäisen kanssa paketti, mutta toiselle rahana.

    Teidän äitiyspakkaus näyttää oikein ihanalta. Paljon kivemmalta kuin se virallinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla aika yleistä että seuraaville otetaan rahana :)

      Poista
  5. Huh, mikä anonyymin kommentti... Joskus voisi harkita kenties muutaman kerran, kannattaako kommentoida vai ei... Mutta se siitä, toivotaan, että kaikki menee hyvin :)

    Me otettiin ekalle lapselle pakkaus. Laskeskelin silloin, mitä kaikkea sieltä aion käyttää ja totesin, että on järkevämpää ottaa pakkaus kuin rahat. Käytössä meillä on ollut mm. peitto, alulakana, kynsisakset (maailman parhaat!), harja, pyyhe, kestovaipat, lämpömittari ja rasvat. Makuupussikin on ollut käytössä, mutta päällystin sen itse uudestaan. Noiden käytössä olleiden tavaroiden hankkimiseen olisi mennyt reippaasti yli 140 euroa ;) Yhtään vaatetta ei taidettu käyttää..

    Toisella lapsella käytetään nyt kaikkia niitä, mitä ensimmäiselläkin :) Ne kun on jo valmiina, otettiin kakkoselle rahana. Rahat uppos kevyesti uusiin rattaisiin...

    Musta on muuten reilua ja todella hienosti ajateltu, että monikkoperheissä saa useamman äitiysavustuksen. Kahden tai useamman kanssa sitä rahanmenoa on muutenkin niin paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin, eli parhaat käyttöön esikoisen kanssa ja säästöön seuraavalle :) Nyt halusin välttämättä ostaa ne aappa-pussit pojille vaikka noita äp:n pusseja olis saanu mm.facen tuplakirppikseltä lähes ilmaiseksi. Mutta meillä on myös säästössä kanssa peitto,pyyhe,kynsisakset,toppahaalari ja lämpömittari. Ja toinen samanlainen haalari saatiin veljen kaksospojilta. Meillä tosin tuo haalri oli käytössä vain vaunu-unilla koska ei ollut mikään kovin paksu, mutta juuri unihaalarina ihan unelman pehmoinen :)

      Poista
  6. Hei! Katselin itsekin amazon.com ista joitakin juttuja mutta en uskaltanut tilata... Mites noi postikulut ja tuleeko niistä tulleja? Kun paketti tule nin kerro miten meni ja kauanko kesti :)

    t.janika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tilattiin tuolta amazon.uk sivustolta. Ainakin sieltä oli tullut spostia että tuotteet olisivat lähetetty, toivottavasti tulisivat pian perille! Ilmoittelen sitten kuinka kaikki sujui :) Postikulut oli ilmaiset mutta siitä en tiedä kuinka herkästi voivat jäädä tulliin ja mitä ne sitten maksaa jos niin käy...

      Poista
  7. Itseäni vähän taas harmitti että otin pakkauksen. Joten todella hienon päätöksen teitte ja saitte hienoja vaatteita ja nuissa vaatteissa pysyy jälleen myynti arvokin jos hyvänä pysyy.

    Kuinkas teille mahtuu autoon istuimet ja kaukalo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Henttu, oltiin itsekin tyytyväisiä ratkaisuun :) Ei kyllä itseasiassa olla mitattu miten mahtuu, mutta olettaisin että pitäs mahtua ihan hyvin. Toivottavasti oon oikeassa :)

      Poista
  8. Me otettiin esikoispojalle pakkaus ja käytettiin siitä tasan yhtä vaatetta, valkoista bodya. :) Mut siis kynsisakset, kylpymittari, makuupussi, peitto, lakanat, kestovaipat, pyyhe yms ovat olleet sitäkin kovemmassa käytössä. Nyt kun syntyi tyttö niin otettiin rahana ja hyvin sillä sai ostettua juurikin kun hyödynsi aleja. Olen kanssa kierrellyt kirppareita ja tehnyt aivan mahtavia uudenveroisia vauvanvaatelöytöjä 0,2-2 euron kappalehintaan että niitä tuolla äitiysavustuksella saa jo tosi paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppikseltä kyllä tosiaan välillä tekee niin hyviä löytöjä. Sitä melkein hykertelee tyytyväisenä kun saa niin hyvää tavaraa puoli ilmaiseksi :)

      Poista
  9. Meille osui silloin E:lle tosi mieluinen äitiyspakkaus ja siitä taisikin jäädä vain pari bodya, yhdet potkarit ja joku collegeasu käyttämättä (siinä vaiheessa en ollut vielä päässyt tyttöjen ihanuusvaatteiden makuun). Makuupussi oli aivan ihana (sydänmalli), ja se taitaa mennäkin ikuiseen jemmaan ;) Mutta se mitä olen aina käynyt uudet pakkaukset katsomassa, niin ei olisi samalla tavalla kyllä sen jälkeen tulleiden pakkausten kanssa käynyt. Siksi siis V:lle rahana ja "oman äitiyspakkauksen" kokoaminen :) Sä olet kyllä tehnyt huippulöytöjä, ihana odotella että saa nuo ottaa käyttöön =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli teillä E on saanut sen 09vuoden pakkauksen. Meillä Ceela sai 08 paketin ja siinäkin oli kyllä kiva se makuupussi, mut monet vaatteet poikamaisia tai aika retroja ja tosiaan aivan liian leveitä. Mutta ekan kanssa tuntui ihanalle saada se paketti :) Nyt taas tuntui järkevämmälle kasata oma paketti. Nyt tosiaan jo malttamatonta odotusta koska saadaan ne käyttäjät kotiin :)

      Poista
  10. Meillä on ollut muilla pakkasu paitsi viimeisellä. Oli ylläri miten sillä rahalla saikaan kaikkea kivaa ja aika paljon! Lopulta kuka niitä kaikkia pakkauksen vaatteita käyttää? Me ei yleensä olla käytetty edes talvipukua, koska ne on olleet yleensä aina väärään aikaan sopivia. kakkonen kun mahtui pukuun, mennä kävellä viipotteli jo ja silloin ei mikään vanupuku ole enää riittävä. Makuupussin saisi ehkä kivemmankin, ei ne nyt niin hirveesti maksa. Mutta ehkä ekalle kannattaa pakkaus ottaa, sen jälkeen en näe mitään tarvetta enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä :) Se toppapuku ei tosiaan ole teknisiltä ominaisuuksiltaan kovin laadukas ja meillä Ceelalle se oli sopiva silloin 1-v talvena, eikä olisi tullut mieleenkään käyttää sitä ulkoilupukuna juurikin siitä syystä että olisi varmaan ollut läpi märkä pienen lumessa konttailun jälkeen. Vaunu-unille se oli tosiaan ihan loistava.

      Poista
  11. Voi miten ihania pieniä vaatteita olet ostanut,ihan vauvakuume iskee(:
    Minulle tuli ihan pahaolo sinun puolestasi tuosta anonyymista:( Älä välitä siitä,kaikki menee hyvin ja virtuaali hali!
    T.Hannele

    VastaaPoista
  12. Finlaysonin tehtaanmyymälöistä saa niitä äp:n makuupusseja muutamalla eurolla. Minä kävin sieltä hakemassa ihanan sydänpussin kuopukselle, hänelle kun ei enää pakkausta otettu. Aion säästää kaikki lasten pussit muistoksi, minulla on myös oma pussini muistona lapsuudestani.
    Muuten kyllä vähälle käytölle jäi äp:n vaatteet, niissä mallit oli aika hassuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sieltä saa niitä ihan pilkkahintaan, tuo olikin uusi tieto minulle :) Ajattelin itsekin säästää kaikille omat pussinsa ja juuri ne pienimmät ja söpöimmät vaatteet.

      Poista
  13. Suloisia pikkuvaatteita ♥ Teitte minustakin hyvän päätöksen. Pakkauksen vaatteet tosiaan ovat monesti niin hassun muotoisia tai näköisiä, ettei niitä tullut itsekään käytettyä kuin sosehommissa ;)

    VastaaPoista
  14. Aika hyvin tosiaan saa edullisestikin tavaraa haalittua, kunhan vain jaksaa kierrellä alennusmyyntejä. Aika hyvä äippäpakkaus siis! :) On kyllä mahtavaa, että kaksosista saa himpun verran enemmän äitiysavustusta, kun rahanmenoakin on tuplasti, ellei jopa triplasti.

    Todella inhottava kommentti anonyymiltä, jätä omaan arvoon tuollaiset. Kaikki menee varmasti hyvin ja kohta teillä on kaksi pientä söpöliiniä sylissä tuhisemassa ♥ *hali*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos murunen ♥ Juu rahanmeno todellakin vähintää tuplaantuu joten ihan kiva että jollain lailla koitetaan tuoda helpotusta monikkoperheille :)

      Poista
  15. Hei - ihania hankintoja teillä! <3

    Mainitset tuossa Facebookin monikkoperheiden kirpparin - yritin etsiä kyseistä sivustoa, mutta taitoni eivät riittäneet sen löytämiseen =0) Vinkkatko, miten kyseiselle sivustolle pääsee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ryhmän nimi on tuplien lastentarvikekirppis. On tarkoitettu siis ainoastaan monikkoperheille ja on suljettu ryhmä eli täytyy ensin lähettää ylläpidolle pyyntö liittyä ryhmään :)

      Poista
  16. Hei!
    Aivan ihania vaatteita olet pojille ostanut. Itse otin kaksi äitiyspakkausta kun kaksoset sain. Tosin vaatteiden käyttö jäi hyvin vähälle. Nyt kun kolmas tuli, niin en edes harkinnut äitiyspakkauksen ottoa. Ostin paljon kirpparilta vaatteita ja alennusmyynneistä, joten sillä 140e sai vaatetta hyvin paljon.
    Katselin noita tuttipulloja. Meillä imetys ei kaksosien aikaan onnistunut, ja juominen tuttipullostakin tuotti aluksi ongelmia kotona. mutta otettiin käyttöön koliikki tuttipullot, jotka mam merkkisiä niin olivat oikein hyvät. Varsinkin kun pojat oli pieniä, niin ilmaakaan ei mene niin paljon kun siinä sellainen venttiili pohjassa. Hyvin hankalasti varmasti selitetty=) Ja voihan se olla että tiedätkin kyseiset pullot, mutta ajattelin kuitenkin asian esille tuoda.
    Tsemppiä loppu raskauteen, ei enää varmasti pitkä aika kun saatte pienet kääröt=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni onkin kehunut noita anti colic pulloja, täytyykin ostaa myös yhdet sellaiset koekäyttöön. Meillä nyt tosiaan yhdet tollaset peruspullot, ja parit aventin pullot ja ostin lastentarvikkeesta myös yhdet nuby merkkiset pullot mitkä vaikutti tosi hyvän mallisilta :)

      Poista
  17. Meilläkin oli pojalla noita MAM pulloja :) ja voin vain kehua niitä, sillä kun pienempänä on niitä vatsavaivoja niin meillä väheni nuiden tuttipullojen myötä :D Ja tuo haisuli yökkäri on aivan ihana, en ole pojalle löytänyt mistään :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu hyvä olla vähän erilaisia pulloja valmiina :) Ainut jännitysmomentti onkin se jos myös pikkuveljet ovat maitoproteiini allergikkoja kuten Ceela vauvana. Ceelalle riitti onneksi oma maito, mutta kahden kanssa voikin olla toinen juttu. Mutta sitä nyt tietty turha stressata etukäteen :)

      Poista
  18. Mekin otettiin nyt rahana. Kuitenkin eniten käyttöä tuli äitiyspakkauksen saksille, patjalla, peitolle, ym ja ne onkin kaikkin tallessa joten en nähnyt järjeä ottaa sitä, kun vaatteista ehkä tulee hyvä että puolia käytettyä..

    Meillä olisi edessä vielä turvakaukalon ja telakan osto.. Pitää vaan miettiä haluanko sen sopivan myös vaunuihin adapterilla.. Meillä ei viimeksi ollut telakkaa ja nyt haluan sen kyllä ehdottomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siinä onkin miettimistä että mitä ominaisuuksia sitä kärryiltä haluaa :) Itse haluan ehdottomasti että on joko vaunut tai matkikset joihin saa kaukalon kiinni jolloin vauva helppo siirtää esim.nukkuvana autosta kauppareissulle mukaan. Olit vissiin emmaljungia meinannu? Niihinkin saa nykyisin jo useamman valmistajan kaukalon kiinni. Meillä Ceelan aikaan niihin kävi ainoastaan emmanjungan oma kaukalo ja ostettiin sitten se, eikä todellakaan oltu tyytyväisiä siihen kaukaloon. Niin ja telakka on kyllä ihan huikea, en itsekään halua edes kuvittella kaukaloiden kans tappelua jollain vyökiinnityksellä. Nyt varsinkaan kun pitää kahta kaukaloa käyttää :)

      Poista
  19. Ihania hankintoja!

    Minä otin molemmalle lapselleni pakkauksen rahana ja sitten sillä hankin mieluisia juttuja. Kirpparilta löysin makuupussit yms. todella halvalla ja uudenveroisena.

    Monia ihmetytti, että en edes esikoiselle ota pakettia ja suoraan jopa tyhmäksi kutsuttiin. Olen ollut tyytyväinen valintaan ja loppujen lopuksi kävi niin, että pakkauksen ottaneet tutut totesi "olisi pitänyt itselläkin ottaa rahana" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä todellakin ihme juttu että se on toisille ylitsepääsemätön asia jos joku haluaa ottaa paketin rahana :)

      Poista
  20. Kauniita vaatteita olet löytänyt :) ! Minunkin piti ostaa jo tutteja valmiiksi, vaikka tulen vähän sinun raskauttasi jäljessä... mutta kun löytyi just söpöjä :D !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kivahan niitä hankintoja on tehdä pitkin raskautta :) Kyllä itsekin aloin hankkimaan ekoja juttuja varmaan jo varhaisultran jälkeen vaikka edellinen raskaus meni kesken ja tiesin että tämäkin olisi voinut mennä. Halusin kuitenkin mielummin iloita raskaudesta ja tehdä sitä konkreettiseksi tekemällä niitä pieniä suloisia ostoksia. Ja on se rahallisestikin helpompaa kun hankintoja jakaa useammalle kuukaudelle :)

      Poista
  21. Ihania vaatteita olet löytänyt! Minkä nimiset nuo teidän tilaamat turvakaukalot ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turvakaukaloiden merkki on maxi cosi ja malli on cabriofix. Ovat näppärän oloiset ja aina pärjänneet hyvin turvatesteissä sekä käyvät monien vaunujen/rattaiden runkoon travel systeminä :) Olipas kunnon myyntipuhe...

      Poista