lauantai 17. toukokuuta 2014

Tääl on bileet kaikki sileeks...

No ei täällä oikeesti enää mitään bileitä ole mutta viime viikkojen aikana on juhlittu usempaan kertaan meidän mukeloiden synttärikemuja. Ceelan virallinen synttäripäivä 3.3 ja jäbäleissöneiden 7.3 joten raukat joutuvat pitämään aina yhteisbileitä (ja äiti hykertelee onnesta kun ei tarvitse järkätä kolmia pippaloita pitkin vuotta). Tähän asti on juhlittu omien ystäväperheiden, naapureiden, kummien ja sukulaisten kesken ja se on riittänyt hyvin kun omaan ystävä/tuttavapiiriin kuuluu paljon samanikäisiä lapsia joiden kanssa nähdään viikottain ja naapureiden kavereiden kanssa jopa päivittäin. Hetken mietin jo että pidetäänkö tänä vuonna Ceelalle jo kaverisynttärit erikseen johon pyydetään päiväkotikaverit mukaan, mutta päädyttiin lykkäämään sitä ideaa ainakin ensi vuoteen koska sankari itse ei sellaista ole vielä älynnyt toivoa/vaatia. 

Ollaan aikaisempina vuosina pidetty synttärikahvit täällä kotosalla vähän porrastetulla aikataululla mutta tänä vuonna päädyttiin vuokraamaan läheisen pienen koulun liikuntasali muutamaksi tunniksi. Salin vuokra oli 15e eli 3tunnin vuokra maksoi 45e joka oli mielestämme melko pieni hinta siitä ettei tarvinnut uhrata omaa kotia noin 15muksun juoksuradaksi. Liikkasalista löytyi puolapuita, köysiä, renkaita ja patjoja joilla touhuillessa muksujen aika meni mukavasti ja aikuiset saivat keskittyä lähinnä seurusteluun ja kahvinjuontiin.

Ceelalle tärkein toive synttäreiden suhteen oli saada juhliin pinjata jollaisen neiti oli nähnyt ilmeisesti seikkalija Dorassa. Toive oli sen verran kohtuullinen että lupasin sen toki toteuttaa. Ja koska olisi ollut liian helppoa ja pliisua tilata valmis niin päätimme neidin kanssa askarrella mieluisan pinjatan ihan itse 
(tähän löytyi netistä helpot ohjeet jos joku muu haluaa askarrella kiva ohjelmanumeron juhliin). Neidin toiveena oli tietty angry birds joten sellaista sitten...

Pinjata oli kyllä ohjelmanumerona lasten mieleen. Kaikki saivat huitoa angrya vuorotellen ja hetken mäiskimisen jälkeen alkoi karkkisade josta kaikki saivat kerätä lauantai karkit minigrippusseihin ja viedä kotiin juhlien jälkeen.

Askarreltiin saliin koristeeksi myös pom pomeja.

Ja jos viime vuonna väkersin neidin synttärikakkua aamuyöllä neljään saakka niin tänä vuonna päätin mennä todellakin sieltä missä aita on matalin ja ostin frödingen pakastekakut ja laitoin isin tuunaamaan ne sokerimassoilla angreiksi. Jokaiselle omansa toki :)
Tehokasta "peliaikaa" juhlissa oli reilu pari tuntia ja se olikin varsin sopiva aika. Kaikilla tuntui olevan oikein hauskaa ja herkut upposivat sekä aikuisille että lapsille. Lahjaksi tuli kaikkea ihanaa ja tarpeellista. Ceelalla on nyt hillitön peli-innostus meneillään ja neiti olikin onnellinen kun sai lahjaksi uusia pelejä joita on nyt saatu lähes joka ilta kotosalla pelailla kavereiden ja meidän vanhempienkin kanssa.Synttäripäivän kruunasi se että Ceela sai rakkaan ystävänsä meille yökylään ♥


Näiden bileiden jälkeen kahviteltiin sitten pienemmissä porukoissa täällä kotosalla. Mummit ja vaarit ja isomummit ja osa kummeista ja kavereista jotka eivät päässeet paikan päälle saivat sitten pienemmät privaattibileet :)

Ja viimeisinä vaan ei vähäisimpänä saapuivat minun vanhempani eli Ukki ja Mummo sekä veljeni perheineen ja tietysti Mummu ja Jussi. Ceela odottikin serkkujen tuloa kuin kuuta nousevaa. Neiti on kuin paita ja peppu 7-vuotiaan Noora serkkunsa kanssa. Ja pienemmät tuplat fanittaa 5vuotiaita tuplaserkkuja ja katsoo isommilta pojilta mallia niin hyvässä kuin vähemmän hyvässä :)Pikku- ukot saivat Vaarilta ja Mepalta lahjaksi ihanat puky potkupyörät ja voi sitä vauhdin hurmaa kun näillä painellaan menemään.


ps. tämäkin postaus oli tarkoitus viimeistellä ja julkaista jo pari viikkoa sitten, mutta mitäs sitten taas tapahtuikaan...

Koitan lähiaikoina postailla meidän tämän hetkisestä arjesta ja lasten puuhista :)

8 kommenttia:

 1. Paljon onnea synttärisankareille! Näyttää olleen hauskat juhlat :) Kiitos pinjatavinkistä, pitääkin googlettaa ohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pinjata oli tosiaan melko helppo tehdä ja lapset tykkäs hurjasti!

   Poista
 2. Kakut on upeat!! Miten ne tarkkaan ottaen on tehty? Tarvittaisiin 4v synttäreille samanlaiset. Voitko kertoa "reseptin"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Kakut on tosiaan pakastealtaasta frödingen prinsessakakku ja sydänkakku. Tuo sydänkakku on valmiiksi tuollainen vaaleanpunainen joten se kävi suoraan tuohon stellaböörsiin. Prinsessakakussa oli päällä suklaaraitoja joita en saanut siististi pois joten sen päälle kaulin uuden vihreän pinnan sokerimassasta vaikka värinsä puolesta olisi kelvannut possukakkuun :) Siniseen kakkuun on myös kaulittu tuo sininen pohja sokerimassasta. Kaupasta saa nykyisin aika hyvin eri värisiä sokerimassoja tai vaihtoehtoisesti voi hankkia muutaman pastavärin joilla voi värjätä valkoista massaa toivomansa sävyiseksi. Meillä isi katseli googlekuvahaulla erilaisista angri kakuista ja leikkeli massasta haluamansa malliset palat jotka sitten vain liitettiin jäisen kakun päälle. Kakut takaisin heti pakkaseen ja sulamaan noin tunti ennen juhlia. Melko helppoa :)

   Poista
 3. Eksyin blogiisi etsiessäni sopivaa potkupyörää 2-vuotiaalle tytölleni. Olisinkin tiedustellut, että minkä pituisia lapsesi ovat? Ylettävätkö jo hyvin ajamaan Pukylla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) Meidän pojat ovat aika tasan 90cm ja yltävät hyvin potkuttelemaan tuolla isommalla eli L- koon pukylla. Eniten siinä ratkaisee jalan sisämitta mikä koko kannattaa valita. Mekin mietittiin ensin sitä pienintä kokoa mutta se olisi jäänyt meille nopeasti turhan pieneksi. Se pienin puky on oikeesti todella pieni ja sillä yltää hyvin minityypitkin ajelemaan :) Pikkusiilin nettisivuilta saa myös hyviä vinkkejä pyörän koon valintaan.

   Poista
 4. Kaunis Ceela ja ihanat pojat!! :)
  Sekä kakut niin huikeat. Paljon onnea sankareille!

  Siiri-Sofia

  VastaaPoista