torstai 24. marraskuuta 2011

Pillin ja Pullan pikakuulumiset

Tänään meillä oli oli vihdoinkin kauan odotettu rakenneultra.
Raskaus on nyt puolivälissä.
Vaikkakaan eihän tässä varmaan enää ihan  kahtakymmentä viikkoa enää tarvitse odotella,
kaksoset kun usein syntyy keskimäärin kuukauden aiemmin.
Ja jos tulevat leikkauksella kuten siskonsa niin leikkaavat varmaan viikolla 36 tai 37.
Näin ainakin lääkäri aiemmin meille puhui.

No mutta pidemmittä jorinoita mennään itse asiaan.
Masussa oli tälläkin kertaa asiat mallillaan.
Molemmat pojat kasvaa ja kehittyy ja vastaavat täysin viikkoja.
Molemmat ovat hyvin aktiivisia ja kaikki rakenteet näytti olevan kunnossa.

Tällä kertaa pojat esittelivät jalkoväliäänkin niin auliisti,
että jopa äiti ymmärsi että poikia sieltä on tosiaan tulossa.
Ei tosiaan jäänyt mitään epäselväksi sen suhteen!


Siellä se meidän Pilli pötköttelee tyytyväisenä ♥

Ja Pulla esittelee hienoa selkärankaansa ♥

Poikien mitat:
Pillin paino 316 g
Pullan paino 338 g

Molempien kokonaispituus noin 20cm

Niin ne vain kasvaa ja kehittyy :)

Tässä vielä poikien yhteiskuva,
aikaa ahtaalta tuo kimppakämppä vaikuttaa!

21 kommenttia:

 1. Mukava kuulla jälleen, että kaikki on hyvin ja pojat ovat kasvaneet ja kehittyneet viikkojen mukaan :) Miten itse olet voinut?

  VastaaPoista
 2. Ihana, että kämppäkaveruksilla on kaikki hyvin ♥

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla teistä hyviä uutisia ♥

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että kaikki on hyvin! <3 Mukavaa joulun odotusta teille! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania uutisia, näitä on niin mukavaa lukea. <3

  VastaaPoista
 6. Hauska tuo kimppakämppäkuva! :) Hienoa, että kaikki oli hyvin rakenneultrassa.

  VastaaPoista
 7. Siellähän ne, sulassa sovussa omassa pikku kimppakämpässään : ) <3
  Aatella, että siellä on niitä kaksi, itse kun on odottanut vain yhtä kerrallaan, niin miltähän mahtaa tuntua odottaa kahta, tuntea kahdet potkut jne...vatsa ainakin kasvaa kovaa vauhtia.

  Mukavaa että kaikki oli hyvin ja mukavaa joulun odotusta teidän perheelle.

  VastaaPoista
 8. Voi, söpöjä poikia pienessä yksiössään! ♥

  VastaaPoista
 9. oi että, jotenki niin koskettavia nuo ultrakuvat kaksosista <3 Ihanaa että kaikki oli hyvin!!

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Voi Pilli & Pulla! ♥ Kyllä on tiivistunnelma kimppakämpässä, noh ainakin on superturvallinen olo ja hieman tekemistäkin, kun voi veljeä vähän töniä. =D Onko siitä muuten tietoa, että ymmärtävätkö kaksoset siellä mahassa, että velihän se siinä myös pötköttelee? (Uudestaan ilman mokomia kirjoitusvirheitä)

  VastaaPoista
 12. ihana postaus taas jälleen kerran!
  aika hurjaa vauhtia ovat kyllä kasvaneet kun aika vasta menneessä postausessa ne olivat vielä vähän päälle 200g niin nyt jo reippaasti yli 300g.
  onnea vaan vielä hurjasti loppu raskauteen!
  ja ceelalle terveisiä!! :))
  tietääkö ceelan tai ymmärtääkö se vielä että teille on tulossa kaksi vaavia?? :d

  VastaaPoista
 13. voietttäää :) oon niin onnellinen teidän puolesta :) hihi ! oon jo pitkään lukenu sun blogia ja ihastellu pikkuceelaa ja hänen enkelikasvoja ja nyt tulee vielä kaksi pikkupoikaa :´) aaaw! ethän vaan ikinä lopeta bloggaamista! kaikkee hyvää teille :))

  VastaaPoista
 14. teillä kaikki vallan mainiosti <3 ihanaa kuulla!
  jahas ettei jäänyt jalkoväli epäselväksi :D
  nyt on taas hyvä olla hetki ;) rauhallisin mielin..

  VastaaPoista
 15. Voi miten ihania pieniä poikasia<3 ahtaalta näyttää tosiaan tuo elo ja olo:)

  VastaaPoista
 16. Moikka, voi vitsit miten näitä poitsuja on kiva seurailla. Onko teillä muuten suvussa muita kaksosia? En tähän hätään muista että oletko kertonut tai itse aiemmin kysynyt... Meillä O:n isä on kaksonen ja ihan kummassakin raskaudessa jännitettiin että josko tuleekin kaksoset :) Ajatella että sinä olet kohta (aika lentää) kolmen äiti! Huisia. -Tiina

  VastaaPoista
 17. Hienoa, että kaikki on hyvin!

  Itselläni tänään 15+0 ja tällä viikolla näin pikkuisen lääkärineuvolan ultrassa. Pakoon ponki minkä ehti, hyvin vaikutti kaikki olevan.

  Pahoinvointi jatkuu yhä, vaikkakin lievempänä... Jokos sulla on helpannut?

  VastaaPoista
 18. Meillä muuten tulevat isosisko ja isoveli saivat eilen tietää vauvasta. Voi riemua... Äiskän masua on pusuteltu ja silitelty urakalla... Mitenkähän nuo jaksaa odottaa kevääseen? :-)

  6v muuten kysyi, että syntyykö ne pepusta niinkuin kirahvivauvatkin? Oli naurussa pitelemistä...

  Kaikkea hyvää odotukselle ja toivotaan, että meillä molemmilla menee hyvin loppuun saakka!

  VastaaPoista
 19. Sohvi: Kiitos :) Kyllä on pakko myöntää että olo alkaa olla jo tosi raskas ja kaikennäköiset oireet vaivaavat jo päivittäin. Pahoinvointi on sentään hävinnyt eli jotain positiivistakin sentään!

  Miikkis,jarna,Emmi,Kotiäiti ja Galaxy: Kiitos ♥

  Martze: Kyllä tämä kaksosraskaus on tosiaan aikamoista. Ei voi kyllä mitenkään verrata ainakaan Ceelan odotukseen :) Jokainen raskaus toki muutenkin erilainen, mutta tässä odotuksessa kyllä tuntuu olevan kroppa kovilla ja maha tosiaan kasvaa tuplavauhtia. Odotus on jo yli puolenvälin ja vielä itselläkin tässä on sulattelemista :) Ja kiitos samoin myös sinne ihanaa joulun odotusta!

  Elli: Onhan ne :) Noista ultrakuvista jo tuli sellainen mielikuva että miltä ne meidän pienet pojat mahtaa näyttää, jänskää!

  Anskuli: Onhan nuo aika liikuttavia. Pyysin kätilöä erikseen että ottaisi pojista "yhteiskuvan" jos vain onnistuu. Kätilökin naureskeli kuvakulmaa etsiessään että alkaa olla viimeiset hetket kun mahtuvat samaan ultrakuvaan, sen verran alkaa jo käydä tila ahtaaksi. Kiva näitä kuvia on varmaan joskus pojille itselleenkin näytellä :)

  Janina: Juu on tosiaan tiiviin oloinen tunnelma poitsuilla. En tiedä onko tosta aiheesta tehty tutkimusta, mutta ainakin sitä on tutkittu että kaksoset ovat myös syntymän jälkeen mielummin lähellä toisiaan joten meilläkin on tarkoitus alkuun nukuttaa poikia vierekkäin samassa sängyssä jotta on turvallinen olo molemmilla :) Ja onhan niillä kaksosilla tutkimusten mukaan usein jopa käsittämättömän vahva side toisiinsa joten kai se side alkaa jo masuaikana muodostua. Tai näin voisi ainakin kuvitella.

  Anonyymi: Juu nopeasti tosiaan kasvavat tässä vaiheessa :) Parin viikon päästä aletaan varmaan olemaan puolenkilon painoisia. Uskoisin että Ceela jollain tasolla ymmärtää asian. Kertoo esim.muille ihmisille että äitin masussa on kaksi vauvaa ja että hän saa pikkuveljiä. Usein iltaisin silittää mun masua ja antaa ensin suukon toiselle puolelle masua ja sanoo että se oli Pillin suukko, ja sitten antaa suukon toiselle puolelle vuorostaan Pullalle :)

  Anonyymi: Kiitos, kiva kuulla että meidän juttuja on ollut mukava seurailla :)

  JaanaMaria: Kiitos ♥ Vaikka kaikki olikin tällä hetkellä hyvin niin en silti osaa edelleekään kauhean rauhallisin mielin olla. Toki jokainen hyvä uutinen on aina helpotus, mutta kuten tiedät niin ei tämä helppoa ole. Vielä pitäisi saada monta lisäviikkoa kasaan ennenkuin voi edes pikkuisen huokaista...

  Anonyymi: Juu niin näyttää, miltähän mahtaa näyttää parin kuukauden päästä :)

  Tiina: Minun veljelläni on myös identtiset kaksospojat, tällä hetkellä kolme vuotiaita :) Joten läheltä ollaan seurailtu kaksosten elämää. Miehen suvussa on myös kaksosia, mutta meille ainakin lääkäri sanoi että kaksosuus peritytyy vain naisen äidin puolelta. Ja meidän äidin suvussa taas ei ole kaksosia. Ja identtinen kaksosraskaus ei ole kuulemma perityvää ollenkaaa, vaan ihan täysin sattumankauppaa, joten aikamoinen sattuma tosiaan että minulle ja veljelleni molemmille on siunaantuntu identtiset kaksospojat :)

  Amy: Kiitos :) Kiva kuulla että teilläkin pienellä kaikki hyvin masussa, eipä ole meillä montaa viikkoa eroa lasketuissa ajoissa. Mulla on pahoinvointi kyllä helpottanut, mutta tilalle on tullut aikamoinen liuta kaikkia muita vaivoja, joten eipä ole kovin häävi olo vieläkään. Ja tuskimpa tästä enää ainakaan paremmaksi muuttuu. Mulla olis enää maksimissaan muutama viikko töitä jäljellä, joten ehkä se vähän helpottaa kun saa jäädä luvan kanssa lepäilemään :)

  VastaaPoista
 20. Ihana postaus =).
  Mikä sinun oma olo on nyt? Onko kovin erilainen kuin yhtä lasta oottaessa? Eroaako kaksosraskaus paljon yksösraskaudesta?
  Minäkin salaa haaveilen saavani kaksoset :).

  VastaaPoista
 21. Anonyymi: Anteeksi multa on jäänyt sun kommentti ihan huomaamatta! Olo alkaa kyllä jo olemaan tosi raskas ja väsynyt. Ero yksisikiöiseen raskauteen on kuin yöllä ja päivällä. Toki jokainen raskaus on aina yksilöllinen ja joku saattaisi kokea asian toisin, mutta tämä tuplaraskaus venyttää kohtua niin hurjaa vauhtia että siitä seuraa jos jonkinmoisia kipuja. Tuplahormoneilla myös pahoinvointi oli voimakkaampaa kuin Ceelan raskaudessa. Pidetään peukkuja että sinnekin tämä kaksosonni napsahtaa jos niin toivot :)

  VastaaPoista