maanantai 16. huhtikuuta 2012

Laskettuaika

Tänään 16.04.2012 minulla piti olla laskettuaika. Kuten kaikki kuitenkin tiedämme niin ihan näin pitkään ei tarvinnut kaksospoikia odotella :)

Pojat syntyivät liki 6viikkoa etukäteen ja ensimmäiset pari viikkoa menivät sairaalassa kasvaen ja vahvistuen. Ensimmäisen viikon pojat viettivät Helsingissä, Pilli naistenklinikan VVO:lla ja Pulla lastenklinikan vastasyntyneiden teholla K7:lla. Sieltä siirto viikon iässä Porvoon sairaalaan lastenosastolle jossa vietimme vielä viikon. Kaikissa näissä paikoissa saimme ihan ensiluokkaista hoitoa. Henkilökunta oli niin lämminhenkistä ja sympaattista, aivan ihania heistä jokainen. Pojat syntyivät liian aikaisin, mutta hyvällä hoidolla heille tarjottiin hyvä alku elämään. Olemme niin kiitollisia tästä kaikesta.

Miltei 6viikkoa olemme siis eläneet nyt 5 henkisenä perheenä. Ja on se vaan aikamoinen muutos näin yhtäkkiä. Elämä on todellakin tässä ja nyt. Päivästä loppuvat tunnit kesken eikä hirveästi jää aikaa omille ajatuksille. Muistan vielä sen pienimuotoisen järkytyksen mitä me koimme viime elokuussa kun varhaisultrassa näkyi kaksi sykettä, kaksi pientä ihmettä. Varhaisultraan menimme pelonsekaisin tuntein koska edellinen raskaus päättyi varhain keskenmenoon. Muistan kuinka pelkäsin että taas on jotain vialla. Ja muistan sen hämmennyksen kun ultraava lääkäri totesi että kyllä täällä on elämää, ihan kaksin kappalein. Olin ajatellut ettei meille ikimaailmassa voisi tulla kaksosia koska veljelläni on identtiset kaksospojat. Eihän sellainen sattuma ole mitenkään mahdollinen? Identtiset kaksoset ovat puhdas sattuma, ei siis periytyvää. Suomessa syntyy vuosittain noin 800 perheeseen kaksoset. Näistä kaikista 70% eli 560 epäidenttisiä ja 30% eli noin 240 identtisiä. Mikä on todennäköisyys että saman perheen kahdelle lapselle syntyy molemmille identtiset kaksospojat? Hupaisaa :) Mutta niin vaan meitäkin siunattiin tuplaonnella, vaikken sitä täysin siinä vaiheessa ymmärtänytkään. Lähinää rupesin panikoimaan kuinka me selviämme kahden vauvan kanssa ja kuinka me selviämme taloudellisesti. Mietin mielessäni kaikki mahdolliset kauhuskenaariot.

Nyt kun katson täydellisen kauniita pieniä poikiani, en voisi enää mitään muuta kuvitellakaan. Näin sen kuului mennä, meille todellakin oli tarkoitettu kaksi pientä poikaa. 
Kaksi niin täydellisen suloista pientä ihmettä ♥

Koti on täyttynyt elämästä. 
Nautin tästä hetkestä vaikka välillä rankkaa onkin.

Koti on myös täyttynyt onnittelukorteista, ja mitä ihanimmista paketeista. 
Ystävät ovat käyneet katsomassa  uusia perheenjäseniä.
Nautin niistä hetkistä kun ympärillä on ystäviä, elämää, hyörinää ja pyörinää, auttavia käsiä :)

Kiitos ihan jokaiselle meitä ja poikia muistaneille...
ja mikä ihaninta myös isosiskoa on moni muistanut pienin lahjuksin, se on ollut pienelle isosiskolle kovin tärkeää. Hänetkin on huomioitu. Tänään hän on viettämässä hemmottelu päivää ja yökyläilyäreissua Mummulassa jossa saa kahden läheisen jakamattoman huomion osaksensa. Se on tärkeää kaiken tämän kotihärdellin ja kiireen vastapainoksi. Hän on oman hemmottelunsa ansainnut ♥10 kommenttia:

 1. Enpä tiennytkään, tai ollut tajunnut, että teidän pojilla oli laskettu aika V:n synttäripäivänä :)

  Aikamoinen sattuma tosiaan että sinulla ja veljelläsi on nyt molemmilla identtiset kaksospojat! Hyvää vertaistukea lähellä saatavilla :)

  Ihanaa kuulla, että arki kulkee ja siitä pystytte nauttimaan ♥

  VastaaPoista
 2. On kyllä aikamoinen sattuma identtiset kaksoset sisaruksille. :) Anopin uuden aviomiehen kahdella lapsella (pojalla ja tytöllä) on erimunaiset kaksoset, on sekin aika hyvä sattuma.

  Arki tosiaan näyttää teillä sujuvan ja Ceelakin saavan oman osuutensa huomiosta. Tosi kiva kuulla. :) Jatkoon yhtä hyvää ja sujuvaa arkea!

  VastaaPoista
 3. Identtisyys on tosiaan nykytiedon mukaan sattumaa. Mutta mä tiedän useammankin perheen / suvun, jossa on useampia identtisiä. Mä oisin aika valmis uskomaan, että se on myös periytyvää, sitä ei vaan vielä tirdetä ;)

  mutta samaa mieltä, kaksoset ovat todellinen tuplaonni ja kumpaakaan en antaisi pois :P

  VastaaPoista
 4. Voi että mulla tulee näitä sun postauksia lukiessa nykyään aina tippa linnssiin :`)
  Olen niin onnellinen teidän puolesta,
  ootte ihania <3!

  VastaaPoista
 5. Niin minäkin täälä vetistelen..ihan kuin vauvakuume nostaisi vaan päätään,vaikka olen ajatellut ettei ikinä enää..

  VastaaPoista
 6. ihana kirjoitus, vedet nousi silmiin täälläki tätä postausta lukiessa <3 Ajattele mikä suuri siunaus nuo kaksoset ovatkaan teille, tuplaonni <3 Vaikka varmasti ensimmäinen vuosi on täynnä töitä, valvottuja öitä, väsymystä jne, mutta ihan varmasti paljon myös onnen, rakkauden ja ilon hetkiä!!

  VastaaPoista
 7. Olipa ihana kirjoitus! <3
  Hienoa kuulla, että teillä menee hyvin ja mielialat ovat noin korkealla!

  Ja todella, mikä sattuma noiden kaksien kaksosten kanssa! On siinä isovanhemmillakin sylit täynnä! :-D

  VastaaPoista
 8. Sehän on todellakin lottopotti, saada lapsi ylipäätään, saati kaksi kerralla :)

  Identtisyyttä pidetään kyllä sattumana, ja kun itse odotin omia kaksosiani, kyselin tästä asiasta usealtakin lääkäriltä (kuten tiedät, paljon ultria, paljon lääkäreitä :)). Tosiasiassahan ei ole pystytty selvittämään että mistä identtisyys johtuu, miksi munasolu lähtee jakautumaan kahtia. Onko joku ominaisuus mikä se tekee? On olemassa tosissaan jopa kokonaisia heimoja joissa kaksosia syntyy suhteessa muuhun väestöön huomattavan paljon; onko se sitten heidän juomavedessään vai missä :)

  Meillä meni niin, että miehen äiti on identtinen kaksonen, miehen äidin isä on identtinen kaksonen, ja me odotimme identtisiä kaksosia... No meidän tyttäret osoittatuivat sitten synnyttyään ei identtisiksi, mutta kyllä tätä asiaa pohdittiin paljon silloin. Että mikä ihme on kun näin suvussa kulkee... :)

  Kuka tietää voihan sillä miehelläkin olla asiassa tekemistä, voihan se siittiö saada aikaan sen että jakautuminen tapahtuu, tai sitten munasolu saa sen aikaan, tai sitten vain uskomaton onni ja tuuri! Mikä sen teilläkin sitten selittäisi, veljesi ja sinun kohdalla :)

  Ihania sattumia nämä kuitenkin ovat. Onnea ja iloa arkeen, voimia niille päiville kun itse on väsynyt, lapset tarvitsevat kaikki juuri sinua juuri sillä hetkellä, ja sinusta tuntuu ettei mihinkään riitä. Muista silloin että todellakin riität ja olet riittävä. Ja niin. Sitten jos hermot menee ikävuodesta 1-3v niin muista että 4v helpottaa huomattavasti!

  Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain identtisyyttä pidetään äidin puolelta periytyvänä. Mutta tietysti on myös sattumaa.

   Poista
  2. Meille pari eri lääkäriä sanoi että nykytiedon valossa identtisyys on sattumaa. Vain erimunaiset periytyvät äidin puolelta. Mene ja tiedä mikä sitten on totuus :)

   Poista