torstai 23. syyskuuta 2010

Neuvolakuulumisia

Meillä oli siis tänään neidin 1,5 vuotis neuvola. Pieni oli hurjan reipas vaikka on ollut koko viikon kipeänä. Isi on ollut onneksi tämän viikkoa lomalla ja hoitanut pientä potilasta kiitettävän hienosti :)

Kerkesin napata pienestä toipilaasta neuvolan aulassa vain yhden kuvan. Neuvolan lelut olis kiinnostaneet kovasti ja Ceela olisikin mielellään jäänyt sinne leikkimään tarkastuksen jälkeen!

 Tässä vieretysten Äidin neulokortti vuodelta 1983 ja Ceelan vuosimallia 2009. Kiitos omalle Äidilleni että on säästänyt neuvolakorttini. On ollut huisin hauskaa vertailla Ceelan kasvua omaani :)


Neuvolassa pieni tutkaili uusia leluja, rakenteli neuvolalääkärin ihmetyksesi huisin korkeita torneja palikoista, esitteli juoksu ja hyppytaitoja ja kertoili muutaman valikoidun sanasenkin :)

Neuvolalääkäri totesi neidistä seuraavaa:
Kasvaa ja kehittyy hienosti. Iloinen ja reipas tyttö. Sanoja tulee. Syö jo itse. Iho siisti. Varman oloisesti liikkuu. Leikkii uusilla leluilla hyvin. 

Rokotuksesta tuli noin 5sekunnin harmitus, joten sekin meni siis suht kivuttomasti :)

Neitokaisen uudet mitat olivat:

pituus: 82cm
paino: 10 200g 
py: 48cm

Pituutta ja painoa oli tullut ihan huimasti lisää puolessa vuodessa. Neuvolan täti kehui että mennään oikein hienoilla käyrillä. 

Neuvolasta pois lähtiessä Ceela jäi vielä ihastelemaan vauvoja. Osoitteli turvakaukaloihin ja hoki VAUVA. Äidille meinasi itku tulla liikutuksesta, vastahan tämä oma pieni oli vauva!  

Tässä muutama kuva viime päiviltä...


On ulkoiltu raikkaassa syysilmassa ja ihmetelty luonnon ihmeitä :)

14 kommenttia:

 1. Löysin tänne vissiin tuolta Lumian blogin kautta. Liityin heti lukijaksi. Meillä neitonen 1v ja pian 4kk. Kiva seurailla samanikäisten kasvua ja kehitystä.

  Suloinen tyttö teillä ja meidän neitiin verrattuna siro. Minea painaa jotain 14-15kg ; )) Pituudesta en tiedä..mutta yli 80cm on varmasti.
  Ps: minunkin neuvolakortti on tallessa vuodelta 1972 : )

  VastaaPoista
 2. mulla on myös tallessa oma neuvolakortti, vuosimallia -83 kans :) Kiva onkin vertailla miten kehitys sujuu, meneekö samaa tahtia äitin kanssa. Tällä hetkellä Santsu on aavistuksen pienempi kun minä aikoinaan mutta pitkä tyttö siltikin!

  Meillä on neuvolassa suosikkina (niinkun jokapaikassa) nukenrattaat. Ollaanpa pari kertaa viety ne ihan huoneeseen asti kun huuto ei muuten ole loppunut ;)

  VastaaPoista
 3. Meidän Epa oli 1,5v-neuvolassa lähes identtisissä mitoissa Ceelan kanssa. Sopusuhtainen tyttö :). Tosin meillä Epa oli yhtä pyöreää poskea, heh.

  Mulla on kanssa oma neuvolakortti tallessa, kiva verrata lukuja, vaikka eipä nuo ole äitiinsä juuri tulleet.

  Meillä Lissua vauvatellaan vielä harvase päivä, että pitää lähinnä nukkeja vauvana itsensä lisäksi.. Eikös ne alle kaksivuotiaat ole vielä vauvoja :)?

  VastaaPoista
 4. Suloinen Ceela! Ihana mekko neuvolakäynnillä päällä.

  Minullakin on oma neuvolakortti talessa...tosin kymmenen vuotta vanhempaa mallia kuin sinulla :-D Siitä on tosiaan ollut kiva verrata oman lapsen kasvua ja aika identtisissä mitoissa ollaankin menty.

  VastaaPoista
 5. Pöh, mulla ei ole omaa neuvolakorttiani. Olisi kyllä ollut tosi kiva verrata! Eevin 1,5 vee mitat oli 81,5 cm ja 10 700 g pää 44,2 (minipää). Muuten aika lailla saman kokoisia Ceelan kanssa.

  VastaaPoista
 6. Mullakin on oma neuvolakortti :) siihen on kyllä kiva verrata neidin kasvua :)

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia! Meilläkin sekä omani että miehen nla -kortit tallessa :D

  VastaaPoista
 8. Bellabambino: Kiva että eksyit tänne, tervetuloa :) Meidän neiti on tosiaan aina ollut vähän turhankin rimpula mutta nyt oli hienosti painokäyrä kyllä noussut, jee :) Ompas hauskaa että monilla muillakin tuntuu olevan omia neuvolakortteja tallessa. Täytyy muistaa säilyttää hyvin Ceelankin korttia että voi sitten joskus antaa sen tytölle itselleen säilytettäväksi!

  Anu: Heh, oletpas sinäkin sitten hyvää vuosimallia ;) Meillä Ceela menee miltei identtisillä käyrillä minun kanssa joten huomaa kyllä mistä puusta on veistetty :) Ceelakin oli aika täpinöissä noista nukenkärryistä koska neuvolassa oli erilaiset kuin kotona! Ylipäätään kaikki uudet lelut on nykyään kiinnostavia :)

  Marika: Menikös teidän Lissulla jo kymppi rikki 1,5vuotis neuvolassa kun muistan että on ollut puhetta että Lissu on myös ollut hentorakenteinen? Ceela painoi 1vuotis neuvolassa 8300g joten puolessa vuodessa tullut melkein 2kg lisää :) Ceelaakin kyllä vauvatellaan monta kertaa päivässä, mutta näköjään jo ymmärtää mitä ne ihan oikeat vauvat on! Ihan hassua kun tuommoinen pikkuinen tirriäinen vauvattelee itseään muutaman kuukauden nuorempia lapsia :)

  Jassu: Kiitos :) Tuo mekko on tosiaan söpö ja se on meidän Mummin tekemä! Nyt on Mummilla aikamoinen mekkotilaus vetämässä joten jossain vaiheessa tulee varmaan paremminkin esiteltyä näiti Mummin luomuksia!

  Sini: Voihan harmi, no sun täytyy säilyttää Eevin kortti kuiteskin :) Ompas Eevi sitten tosi samankokoinen Ceelan kanssa, sopusuhtaisia neitejä meillä!

  Jessica: Kiva että sullakin on oma kortti tallessa :) Kasvaako Milli samalla kaavalla sinun kanssa?

  Katja: Kiitos :) Meillä on myös miehen kortti tallessa ja siihenkin on tullut vertailtua, mutta meillä on kyllä ihan selvää että Ceela on tullut enemmän äitiinsä ainakin kasvukäyrien suhteen. Isi onkin aina ollut vähän jykevämpi tapaus kuten nyt pojat ehkä useammin ovatkin :)

  VastaaPoista
 9. onko tuo ticketin rubber rain puku..? mahtaako olla myynnissä jossain vaiheessa :D?

  VastaaPoista
 10. Niin ne äidin vauvat kasvaa... :) Hienolta kuulostivat neuvolakuulumiset!
  Mikä ihana mekkonen muuten Ceelalla on päällä tuossa ekassa kuvassa?

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Kyllähän se on rubberipuku :) Saattaa se ollakin jossain vaiheessa myynnissä, mutta en valitettavasti osaa yhtään sanoa missä vaiheessa, koska se on meille vielä reilu ja luultavasti mahtuu vielä ensi keväänäkin Ceelalle!

  SiniK: Niimpä, ihan hurjaa että meillä on jo näin "isot" tytöt :) Ceelalla on ihan upouusi Mummin tekemä luomus päällänsä. Laitan jossain vaiheessa vähän parempia kuvia noista Mummin tekemistä mekkosista...

  VastaaPoista
 12. Suloinen Ceela:)!! Onnea puolitoistavuotiaalle!

  VastaaPoista
 13. Oi, löysin itseni blogiisi muutaman muun tutun blogin kautta ja voi miten suloisia kuvia, vaatteita täältä löytyi. Monen monta samanlaista vaatetta löytyy meidän Pepin kaapista :) Ja todella kaunis puolitoistavuotias teillä :)

  VastaaPoista
 14. Tanja: Voi kiitos :)

  Mai-ja: Kiva kun löysit tänne :) Ja kiitos kauniista kommentistasi, kiva kuulla että samantyylinen maku meillä :)

  VastaaPoista