torstai 18. marraskuuta 2010

Jälleen kerran, terveisiä sairastuvalta!

Sunnuntai iltana alkoi taas neiti hankailla korvaansa ja yöllä saatiin herätä neidin lohduttomaan itkuun muutamaan otteeseen. Aamulla vaan soitto töihin että tämä mamma jää sitten tänään hoitamaan lasta kotiin. Seuraavaksi soitto lääkärikeskukseen ja aika tutulle lastenlääkärille. Kyllähän sen jo tiesin ilman lääkärin kertomista että vasen korva on siis jälleen tulehtunut. Neiti oli ihan hurjan reipas lääkärissä, antoi kuunnella hienosti keuhkot ja sydämen, korviin sai katsoa ja niulunkin sai tutkia- ilman mitään mukinoita! Lääkäri oli niin kiltti että tutki samalla myös Ceelan oman muumimamman korvatkin samalla hinnalla :) Siitä lähtien onkin sitten tutkailtu kotonakin mamman korvia aika ahkerasti! Lääkäri totesi että vasen korva on pahasti tulehtunut ja että neidillä taitaa olla aika korkea kipukynnys kun ei ole sitä sen enempää valitellut. 
Reipas pieni ♥

Sovittiin nyt että jos tällä viidennellä antibiootilla ei korvatulehdus edelleenkään häviä, niin putkitus on sitten seuraava vaihe. Kurjalta se tuntuu, mutta kurjaa on seurata myös pienen jatkuvaa korvasärkyä!

Pienelle nämä lääkärikäynnit alkaa olemaan jo valitettavasti niin tuttua puuhaa että hän muistaa jo että lääkäristä saa aina valita tarran mukaansa. Tällä kertaa neiti oli aika ovela, nappasi ensin tarran itselleen ja sitten näytti lääkärille muumimammaa. Niin koska muumimammakin tutkittiin niin periaatteessahan mammankin olisi kuulunut saada tarra :) 

Isi jäi sitten tiistaina vuorostaan hoitamaan pientä potilasta kotiin ja Äiti lähti töihin. Kesken työpäivän tunsin että kuume on vissiin nousemassa ja sinnittelin lopun päivää buranan ja panadolin voimin. Kotiin päästyä kuume oli jo yli 38 ja myöhemmin illalla se huiteli jo yli 39. Nyt kolmatta päivää kuumeen kourissa olo alkaa olla aika väsähtänyt. Keskiviikkona yritin saada lääkäriaikaa kunnallisen puolelta, mutta heillä on hieno uusi käytäntö että flunssapotilaat ohjataan ensin sairaanhoitajan luokse, missä sitten hoitaja päättää onko oikeutta/syytä päästä ihan sinne herra/rouva lääkärin luokse. Koitin selittää että minulla oli paha keuhkokuume kesällä ja että nyt on vähän samanlaisia tuntemuksia, mutta ei ne selitykset auttaneet. Tulehdusarvot olivat vasta 36 joten ei asiaa lääkärin luokse. Eipä tietenkään. Olisi pitänyt uskoa miestä kun se sanoi että mene vaan heti yksityiselle.

Olo on edelleen sen verran huono että varasin huomisaamuksi ajan yksityiselle. Ihan sen vuoksi että saan mielenrauhan. Ei mulla varmaan mitään alkavaa keuhkokuumetta ole, mutta erittäin heikko olo joka tapauksessa. Jännä juttu kun yksityiseltä varaa lääkäriaikaa niin ei siellä edes kysytä mihin vaivaan. Sieltä vaan ystävällinen hoitaja luettelee vapaita aikoja ja kyselee olisiko niistä joku sopiva teille. Ehkä siitä palvelusta sitten täytyy olla vähän valmis maksamaan.

Pieni neiti jäi tänään Äidin kanssa kotiin huilimaan kun ihana kummitäti lupasi tulla viihdyttämään pientä että Äiti saa myös levätä. Kiitos kummitädille seurasta ja avusta ♥

Ceela huomasi aamulla ikkunasta katsoessaan jotain ihmeellistä. Pakkohan siinä oli Äidin raahautua pienen kanssa edes hetkeksi suurta ihmettä ihmettelemään...

Sanoin pienelle että se on lunta...

ja pieni hoki koko ulkoilun ajan unta, unta :)

aika raskasta tarpoa näillä pienillä jaloilla märässä hangessa...

Äiti pallo! Meillä on nyt opittu tämmöisiä alkeellisia kahden sanan lauseita ja neidistä on tullut ihan mahdoton räpätäti :) Ihana sellainen ♥

Hattu: Äidin suunnittelema, Mummin toteuttama. Täydellinen tämän haalarin kanssa. kiitos Mummi :)

Pieni oli aika tohkeissaan tästä lumi-ilmiöstä! Niin oli kyllä myös Äiti :)

Huomenna pieni neiti pääsee ensimmäisiin naamiaisiin! Äiti menee huomenaamulla lääkäriin ja pieni menee siksi aikaa päiväkotiin nauttimaan naamiaisbileistä. Mummu lupasi hakea neidin heti naamiasten jälkeen hoitoon. Kiitos Mummu ♥

On taas tullut näinä päivinä huomattua miten tärkeää on että on tämmöinen tukiverkosto. Läheisiltä saa apua kun sitä tarvitaan. Ja siitä todellakin osataan olla kiitollisia!

Isi tuolta huutelee vielä että blogiin pitää kirjoittaa kun pieni sanoi tänään jotain suurta ja merkittävää. Ceela oli antamassa illalla Isille hyvänyönsuukkoa ja Isi sanoi pienelle että Ceela on isin tyttö. Ceela katsoi Isiä silmiin ja sanoi hyvin lempeästi... Isin tyttö ♥ 
Taisi Isiltä tulla tippa linssiin...

13 kommenttia:

 1. Voi pientä potilasta !
  Meillä on kerran ollut korvatulehdus, ja se oli kamalaa. mä itse olen korvakierre-lapsi ollut ja vielä aikusiälläkin monta korvatulehdusta sairastanut, tuo järjen vievä kipu on todella tutussa muistissa ja tuntui todelta pahalta katsoa kun pieni oli kipeä :/

  siellä on onneksi teillä tosi reipas tyttö !♥
  (meillä ei ole vieläkään tottunut sairaalakäynteihin vaikka koko eka vuosi käytiin 2vk-kk välein kontrolleissa sekä terveyskeskuksessa millon minkäkin flunssan takia ja nyt viimesen puolen vuodenkin aikana monta kertaa kontrolleissa ym, tuntuu vaan että kerta kerralta pahenee)

  Ihanat ulkovaatteet Ceelalla ♥
  Ja sielläkin taitaa lunta piisata.. meillä on ollut jo jonkin aikaa ja tänään satoi varman puoli metriä lisää.. huh. "unta unta", voi ihana !

  Ja tuo isin tyttö ♥ Meillä Lumia sano joku aika sitten aina välillä "äitintyttö" (toisti perässä, muttei silleen "itsenäisesti" sanonut) mutta nyt sitä ei ole kuultu vähään aikaan, nykyisin kuuluu vaan "isi, isi, isi tuu, isi kato, isi, isi, isi" :D

  Tuosta korvatulehduksesta vielä, että mun kaverini tyttö on samanikäinen kuin Ceela. Hän on sairastui 3kk iässä ekaan korvatulehdukseen ja sen jälkeen kerkesi sairastaa 11 korvatulehdusta ennen kuin nyt kesällä leikkasivat kitarisat ja putkittivat korvat. Nyt on ollut ihan eri tyttö sen jälkeen, eikä enää kipuillut !

  Todella pikaista paranemista sinne ♥

  VastaaPoista
 2. No voi että. Pikaisia paranemisia sinne teille molemmille. Meillä ei ole onneksi ollut noita korvatulehduksia kummallakaan, mutta voin vaan kuvitella kuinka rankkaa se on. Ja ainahan se on raskasta kun lapsi sairastaa.

  Toivottavasti saat huomenna lääkäriltä hyviä uutisia. Ja totta, mieluummin minäkin maksan extraa, että pääsen lääkäriin heti kun haluan. Pieni summa kuitenkin mielenrauhasta.

  Tuo on muuuten ihana vaihe kun lapsi alkaa puhumaan enemmän. ♥ Meillä molemmat ovat alkaneet puhua suht myöhäisessä vaiheessa. Neiti on nyt vasta viime aikoina alkanut puhua pidempiä ja ymmärrettäviä lauseita. Ja melkoinen räpätäti hän on myös. :)

  Ihana hattu Ceelalla! :)

  VastaaPoista
 3. Voi itku. :(
  Oikein pikaista paranemista teille molemmille!

  VastaaPoista
 4. Pikaisia paranemisia!
  Meillä muuten tänään myös oltiin ihan ihmeissään lumesta. Ensin monta tuntia katseltiin ikkunasta ulos (äiti käynnistyi aika hitaasti aamusella) ja sitten ulkona vasta ihmeteltiinkin "unta" :o)

  VastaaPoista
 5. Voih pikkuista urheaa potilasta! Paranemisia!

  Olipas mukava lääkäri kun tutki tuiki tärkeän muumimammankin korvat! : D

  VastaaPoista
 6. Jaan niin sinun tilanteesi vuosi sitten, apujoukkojen olemassa oloa osaa NIIN paljon arvostaa ♥
  Meillä tänä vuonna myös 5 tulehdusta ja seuraavaksi putket jos vielä tulee. Toivotaan että ei tulisi.
  Mutta ennen kaikkea paranemista itsellesi!

  VastaaPoista
 7. Pikaista parenemista!
  ja taas niin suloinen pikku neiti haalari sopii kyllä loistavasti teille :)
  Ton saman haalarin voisin yrittää metsästää meille alesta jos niitä jää

  VastaaPoista
 8. Lumian Äippä: Kiitos :) Toivotaan totisesti että pienen korvakierre nyt katkeisi. Kyllähän sitä vielä itse jaksaa sairastaa, mutta lapsen sairastelu tuntuu niin raskaalta. Mietin tuota teidän Lumian lääkärikammoa että ehkä se johtuu juuri siitä että on joutunut ihan pienestä asti hyvin usein ravaamaan kaikenmaailman epämiellyttävissä tutkimuksissa. Kyllä pienikin varmaan muistaa yllättävän hyvin paikkoja ja tapahtumia ja osaa yhdistää että lääkärissä aina tehdään jotain epämiellyttävää.

  Ai teilläkin asuu nykyisin isin tyttö :) Meilläkin Ceela on nykysin niin isin perään. Ja osaa kyllä kaikki metkut millä isi kieputetaan pikkusormen ympäri :)

  Sirkku: Kiitos :) Meilläkään ei korvatulehduksia ollut kertaakaan ennen päivähoidon alkua. Ja nyt on sitten 3kk ollut 5tulehdusta. On se vaan tosi inhottava vaiva lapsen kärsittäväksi.

  Tämä höpötysvaihe on todellakin niin ihana. Joka päivä tulee uusia sanoja ja pieniä lauseita. Huomaa kuinka pienikin on onnellinen kun saa tuotua omat asiansa paremmin esille ja isi ja äiti jopa ymmärtää mistä on kyse :)

  Emmi: Kiitos :)

  Pirjo: Kiitos :) On taidettu monessa perheessä nyt ihmetellä "unta". Ceelakaan ei varmaan viime talvesta muista yhtään mitään joten lumi on nyt tavallaan ihan uusi asia :)

  Martze: Kiitos :) Tuolla lääkärikeskuksessa on kyllä todellakin ollut osaavia ja ihania lastenlääkäreitä. Osaavat käsitellä lasta niin että jännitys unohtuu ja tutkimukset menee vähän siinä sivussa.

  Anni: Kiitos :) Kyllä tämä varmaan tästä nyt pikkuhiljaa alkaa helpottaa kun itsekkin sain tänään antibioottikuurin. Toivotaan ettei Lottiksellekaan enää tulisi tulehdusta! Tuntuu jotenkin kurjalta se putkitus idea, vaikka onhan sekin parempi kuin jatkuva korvakipu.

  Jessica: Kiitoksia :) Tuo haalari on kyllä tosi pirteä, heijastimet ihan omaa luokkaansa ja malliltaan tosi hyvä ainakin hoikalle lapselle!

  VastaaPoista
 9. Heippa, teilläkin flunssaa. Toivottavasti sinulla ei ole normi nuhaa pahempaa. Meilläkin niiskutettu jo joku tovi ja alkaa jo kyllästyttämään ainainen tukkoisuus. Ceela on niin söpis tuossa haalarissaan. Kovin kivan näköinen tuo väri. Tukiverkosto on kyllä meilläkin kullanarvoinen! -Tiina

  VastaaPoista
 10. Voi kurjuus :( Ymmärrän niin hyvin nämä sairastelujutut, liikaa sitä meilläkin on nyt syksyllä ollut. Ei saisi valittaa, mutta välillä olen huomannut oikein stressaantuvani jatkuvasta sairastelusta.

  Toivottavasti teillä helpottaa sairastelut pian ja pääsette terveenä valmistautumaan jouluun ♥
  Ja olen myös niin samaa mieltä, apujoukot ovat kultaakin kalliimpia!

  VastaaPoista
 11. Tiina: Mulla todettiin keuhkoputkentulehdus ja sain antibioottikuurin joten eiköhän tämä tauti ala tästä hellittämään! Kurjaa että teilläkin on flunssat kiusanneet. Tuntuu että koko syksyn on ollut jotain ihme superpöpöjä liikenteessä! Pikaista paranemista sinnekin suunnalle :)

  SiniK: Kyllä tämä ainainen sairastelu ja varsinkin lapsen sairastelu alkaa kyllästyttämään. Sitten vielä kaiken huipuksi joutuu kokemaan syyllisyyttä siitä että joutuu jäämään lasta kotiin hoitamaan ja työpaikalla joudutaan taas turvautumaan sijaisiin. meillä ollaankin sitten miehen kanssa hoidettu vuoropäivinä ja Mummu hoitanut aina kun on vaan pystynyt. Toivottavasti tekin pysyisitte nyt Kiin kanssa terveinä :)

  VastaaPoista
 12. Hei,

  tämä on offtopic, mutta mitä laitat tytölle haalarin alle kaulan ja niskan suojaksi? Meillä on samanlainen haalari ja Molon samaa kangasta oleva hattu ja alla Kivatin ohut villa-silkki sekoitetta oleva kypärähattu. Ja silti pelottaa, että niska ja kaula jäävät liian paljaiksi. Meilläkään ei tuota vetskaria vedetä ylös asti.

  Ja tytölle paranemisia! :))

  VastaaPoista
 13. anna_h: Anteeksi että vastaaminen on kestänyt, huomasin vasta viestisi! Meillä on käytössä yleensä tutan kypärämyssy ja tarvittaessa vielä ohut liina/huivi kaulassa. Kovemmilla pakkasilla sitten pidetään unq:n dinohattua mikä suojaa tosi hyvin kaulan ja niskan :) Tuota vetoketjua kun ei tosiaan pysty vetämään ylös asti, ja tuntuu olevan sama ongelma monessa muussakin haalarissa!

  VastaaPoista