torstai 13. lokakuuta 2011

No elämä on...

Aina ei kaikki mene ihan putkeen :)

Minuthan tosiaan määrättiin täksi viikoksi vuodelepoon noiden vatsakramppien/supistusten vuoksi.
Kuinka todennäköistä on että silloin kun oikeasti pitäisi saada levättyä siitä muodostuukin mahdollisimman hankalaa?

Maanantain ja tiistain kerkesin onneksi edes pötkötellä.
Keskiviikkona sitten päiväkodista soitetaan kesken päivän että täällä olisi yksi kuumeinen pieni neiti.
No eipä siinä muuta kuin Isi hakemaan neitoa kotiin Äidin hoiviin.


Koita nyt siinä sitten olla täydessä vuodelevossa kun kuumeinen ja kärttyinen 2,5vuotias vaatii milloin mitäkin. Äiti, tule leikkimään, tule antamaan mehua, tee sitä ja tee tätä.
Niimpä niin :)

Raskaana oleminen on raskasta, tuplaraskaana vähintään tuplaraskasta.
On huono olo ja väsynyt ja selkää särkee ja maha kramppaa ja mielialat heittelee ja pinna on kevyesti kireällä.
Tosin en valita, sen verran kiitollinen olen siitä että saan olla raskaana.
Olipahan sitten kuinka raskasta tahansa!

Pakko jakaa teille ensimmäinen pötsikuva

rv 13+4

Tänään oli aika neuvolalääkärille, ja hän sanoi että kohtu on nyt saman kokoinen kuin yksisikiöisessä raskaudessa viikolla 20!

Vauvoilla tuntui olevan kaikki hyvin. 
Molemmilta löytyi vahvat sykkeet :)

Lääkäri epäili että liikkeitä alkaisi pian jo tuntumaan,
niitä odotellessa!

ps. Ceela on alkanut viime päivinä puhumaan että hän saa veljiä. 
Oli siis päiväkodissakin sanonut että äitin masussa on veljiä ja niiden nimeksi tulee veli :)

Ei mitään käryä mistä neiti on semmoisen asian keksinyt.
Mulla on itselläni jotenkin ihan semmonen olo että meille voisi tulla pari prinsessaa lisää,
mutta se on tosiaan vaan aavistus.
Asian todellinen laita selviää varmaan vasta joidenkin viikkojen päästä, jos vielä silloinkaan. 
Jänskää :)

21 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana masu ♥

  Hih, mullakin on ihan sellanen kutina että prinsessoja sieltä tulee- jotenkin Ceela on niin prinsessa, etten osaa kuvitella tässä hetkessä teille prinssejä ! Mun tuttuni sai juuri muutama kk sitten kaksostytöt- niin ihanat rinsessat ♥

  Meillä Lumia on jo parin kk ajan kysellyt ihan joka päivä moneen kertaan "Äiti- missä miun oma ikkukikko on? Missä miun pikkuvevi on? Onko äitin masussa miun ikkukikko?" ym ja mm tänäänkin sain tehdä ruokaa nukkevauva paidan sisässä =D Hassua, sillä meidän neitihän on tätä aiemmin mennyt aina aivan poistolaltaan jos on vitsillä kysytty vauvasta, kiukustunut tosissaan " ei vauvaa, inä oon äitin vauva. ei vauvaa" ja ollut yybermustis kaikista mun lähelle tulevista vauvoista/lapsista, on mustis vieläkin, muttei niin paljon. Samoin on ollut tosi kovasti aina vitsaillessa sitä mieltä että vauva ei saisi koskea mihinkään hänen tavaroihinsa ym ym ja nyt selittää koko ajan "sitte käyään vajattosta miun jumppamatto, ikkukikko eikkii siinä. Ikkukikko ikkee niin mie annan tutin suuhun ja paijaan,jaujan piipii ikku iituu.." =DD Ainut asia on, että vauva saisi nukkua neidin sängyssä ja neiti isin ja äitin keskellä ;D

  Muttanäin, km jälkeen kuitenkin on vauvahaaveet tältä erää jäänyt taka-alalle, mutta kyllä haaveissa kuitenkin tässä lähivuosina olisi. Toivotaan siis että meidänkin rinsessa saisi joskus pikkuveljen, tai siskon. :)

  Mites Ceela on suhtautunut muuten tuleviin sisaruksiin? :)

  Voih, koitahan saada levätyksi- vaikka ei se tosiaan 2,5v-varsinkaan kipeän sellaisen kanssa ihan helppoa ole!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti Ceela on jo parantunut ja pääsee päiväkotiin tänään, että saat oikeasti levättyä. bd

  Mä veikkaan, että teille tulee joko tyttö ja poika tai poika-poika. Vaikket kysynytkään, veikkaaminen on vaan aina niin hauskaa.

  Huomaan muuten haikeutta ja pientä kateutta, kun luen toisten vauvajutuista. Oma lapsiluku kun on jo täysi kahden lapsen myötä. *huoh* Kolme lasta alkaa koko ajan tuntua paremmalta luvulta, mutta ei meillä 99 % todennäköisyydellä toteudu.

  VastaaPoista
 3. Siis voi ei, miten ihana masu! Iiihana!♥
  Mullakin on sellainen tunne, että siellä masussa kasvaa pari pientä prinsessaa tai sitten tyttö ja poika. Joka tapauksessa Ceelasta tulee varmaan ylpeä isosisko :)

  Voimia sinne sairastuvalle. Mä oon niin onnellinen teidän puolesta ♥

  VastaaPoista
 4. Oih, ihanaa, minulta onkin mennyt ihan ohi, että olet tuplaraskaana!! ONNEA!! Minä olin koko tuplaraskauden sairaslomalla supistusten vuoksi ja kyllä tosiaan oli "hiukan" hankanlaa olla vuodelevossa, kun oli kaksi lasta vaatimassa milloin mitäkin. Oi että, on se tuplaraskaus vain ihanan jännittävää! Ja masu tosiaan kasvaa vauhdilla!:)

  VastaaPoista
 5. Ihana masu <3 Mä niin tykkään näistä raskausjutuista! Meille tulee helmikuun lopussa vauva, joten tottakai asia kiinnostaa. Ja mulla on muuten nyt puolivälissä aikalailla saman kokoinen maha ja monet on ihmetelleet, että miten mun äitiysloma voi alkaa kolmen kuukauden päästä, kun maha on niin pieni :D Äkkiä se tästäkin vaan alkaa kasvaa! Saatika sitten kahden lapsen kanssa! ;)

  Toivottavasti sun olo alkaa vähitellen helpottaa ja Ceelakin parantuis :)

  t, Eedith

  VastaaPoista
 6. Siis mulla on mennyt ihan ohi, että odotat KAKSOSIA, wow! Onnea tuhannesti!

  VastaaPoista
 7. Ihana masu sulla jo <3
  Niink teille tosiaan tulee JOKO 2 tyttöä TAI 2 poikaa, se kolmas vaihtoehto ei olekaan mahdollista, eikös se niin mene :)?
  Pikaisia paranemisia Ceelalle ja sulle voimia masun kanssa <3!

  VastaaPoista
 8. Voi miten kaunis masu! <3 Saisinpas joskus vielä itsekin tuollaisen kiinteän ison masun tämän löysän ison tilalle. :D Toivottavasti saat levättyä!

  VastaaPoista
 9. Voi että, Ceelalle pikaista paranemista ja toivottavasti sinäkin pystyt lepäilemään!

  Voi tuota pientä kumpua, mulla on jo valmiiks ikävä vauvamasua vaikka se oma hetken tuossa edessä vielä poukkoileekin :)

  VastaaPoista
 10. oi söpö pikkumasu :) voimia raskauteen ! musta ois kiva jos te saisitte tytön ja pojan :D :)

  VastaaPoista
 11. ompa ihana masu!!!:DDD
  Sullapa ihanan pitkät hiukset..:)

  VastaaPoista
 12. Lumian äippä: Kiitos Katja :) Ihan huippuja nuo Lumian jutut! Mä niin toivon että teillekin pian kuuluisi vauvauutisia. Jokainen kokee keskenmenon tietysti eri tavalla ja toipuu siitä eri tavalla, mutta mulle tämä uusi raskaus tuntuu olevan paras keino unohtaa se ikävä asia. Vaikkakin se toki painaa takaraivossa koko ajan nyt uuden raskauden kanssa. Jatkuvasti on pelko että meneekö tämäkin kesken. Koitan vain luottaa että tällä kertaa parempi onni olisi matkassa. Tuntuu niin pahalle että sinunkin piti se menetys kokea, sitä kun ei toivoisi kenellekään! Toivon totisesti että teidänkin perhe pian kasvaisi jos sellaista on toiveissa :) Lumialla vissiin ainakin :) Ceela on kovasti nyt höpötellyt että äitin masussa on kaksi vauvaa ja tosiaan että ovat hänen veljiä, mutta muuten ei ole kummemmin noteerannut asiaa, en usko että vielä kunnolla ymmärtää tilannetta, eikä toki vielä tarvitsekaan ymmärtää. Parempi vaan ettei liika miettisi asioita, kun vauvojen syntyyn on vielä kuitenkin aikaa.

  Galaxy: Kyllä siinä niin kävi että Ceela jäi vielä minun kanssa kotiin huilimaan kun oli neitillä eilen vielä lämpöä niin parempi että saa parantua rauhassa. Raskas päivä meillä oli kun Ceela oli kärttyisällä tuulella ja olis jatkuvasti kaivannut viihdykettä mutta tästäkin selvittiin :) Nyt koitan levätä viikonlopun kunnolla ja katsotaan mikä on ensi viikolla tilanne, toivottavsti parempi. Niin ja meillehän tosiaan tuolla ultrassa selvisi että meille on tulossa identtiset kaksoset joten kyseessä on jo 2tyttöä tai 2poikaa, eli sun veikkaama tyttö ja poika vaihtoehto on pois suljettu. Meilläkin oli suunnitelmissa kaksi lasta, mutta näin ne suunnitelmat muuttuu, ehkä teilläkin vielä :)

  Elli: Kiitos ♥ Onhan toi vielä aika ihana, katotaan miten ihana on sitten muutaman kuukauden päästä :) Niin ja kuten edellisellekin sanoin niin meille tulee aika hyvällä varmuudella joko tyttöjä tai poikia kun kerta ovat identtisiä :) Terkkuja Lunalle ja aivan ihanaa reissua teille!

  Heidi: Ai sinulla on myös kokemusta tuplaraskaudesta! Tiedät siis hyvin mitä tuntemuksia täällä koetaan. Kurjaa että jouduit koko raskauden viettämään levossa, sitä minäkin pelkään että siihenkö tämä menee kun nyt jo on tällaista. No otetaan vastaan mitä tulee, kunhan vauvat vaan pysyisivät mahassa niin sehän se on pääasia!

  Eedith: Ai teillekin tulee vauva, hurjasti onnea :) Toivotaan tosiaan että olo tästä kohenee. Nopeammin ne päivät töissä menis kuin kotona makaamalla.

  Jarna: Juu tämmöinen ylläri kohtasi meidän perheen, kiitos onnitteluista :)

  Evelina: Kiitos :) Ja juurikin niin että meille tulee joko tyttöjä tai poikia jos tosiaan identtisiä ovat. Jänskää :)

  Kotiäiti: Voi kiitos :) Voipi kuule olla että tämä minunkin masu on kaukana kiinteästä tämän kaksosraskauden jälkeen!

  Anu: Kiitos :) Nautihan nyt vielä pieni hetki omasta masusta, pianhan taidatkin saada sen masupoukkoilijan jo syliin :)

  Anonyymi: Oi kiitos, ihana jos toi on vielä jonkun silmissä pikkumasu :) Itsellä on sellanen olo että olis kuin turvonnut pullataikina! Ja meille tosiaan on tulossa identtiset kaksoset joten ovat sitten joko poikia tai tyttöjä...

  Anonyymi: Kiitti :) Ja hiukset on tosiaan pitkät, ja itseasissa liian pitkät kun latvat on vaan ohkasta hamppua :) Pitäis saada kampaajalle aika pikimmiten!

  VastaaPoista
 13. Söpö masu :)
  Meillä lapset alkoi puhua rv 13 tienoilla ihan kaikille että äidin mahassa om pinkki vauva. Ja tyttöhän sieltä syntyi :)

  VastaaPoista
 14. paranemisia ceelalle ja sinulle.:)
  ihana massu!! :D oot kyl nätti ja aivan ihanat hiukst sulla, haluaisin itekki...:-)

  hei ceelalla on tuos kuvassa kyllä ihana paita, juuri mun makuun.. :) mistä olet sen napannut? :)

  VastaaPoista
 15. Pakko kommentoida et ekaa kertaa huomasin miten pitkät sun hiukset on, vau!!

  VastaaPoista
 16. Kurjaa kyllä sairastella sairaan lapsen kanssa samaan aikaan ja vielä tuossa tilassa :( Toivottavasti siellä alkaa kuitenkin sekä neiti että äiti olemaan toipumaan päin...

  Uskomattoman pitkät hiukset sulla! :) Ja tosi kaunis masu <3 Ihanaa, että pikkuiset voivat masussa hyvin :) Ja vaikkei tässä mitään arvausleikkiä ole nyt menossakaan, niin totean nyt kuitenkin, että mulle taas tuli sellainen fiilis, että pikkuveljiä olisi sieltä Ceelalle tulossa ;)

  VastaaPoista
 17. ONNEA teidän perheelle raskautumisesta!Hieno, onnellinen uutinen!

  Pakko kommentoida silti tätä sairausloma-asiaa. Hyvänen aika sentään, eikö ole mahdollista, että sinun sairauslomallasi miehesi hoitaisi kipeää lasta? Saatikaan, että et tohdi viedä lasta päivähoitoon oman sairausloman aikana? Kaksosraskaus on vaativa, ja aina isompi riski kuin yksöisraskaus. Tämä kommentti varmaan luetaan taas kuin piru raamattua, mutta uskallan silti sanoa, että lepää hyvä ihminen! Kaksosten kanssa tuplavarotoimenpiteet myös!

  VastaaPoista
 18. Zallaah: Ihana toi pinkkivauva :) Saahan nähdä onko meidän Ceelassakin selvännäkijän vikaa!

  Anonyymi: Voi kiitos :) Anteeksi että vastaaminen on kestänyt, paita on viime talvena ostetttu kappiksesta joten voipi olla ettei enää löydy. Toivottavasta tänä vuonna tulis joku vastaava, tää on ollut yksi Ceelankin lemppareista!

  Anonyymi: Pitkät on juu, mutta vaatisivat tosiaan kampaajan käsitteleyä pikimmiten!

  Annahoj: Kurjaahan se on tosiaan yhtäaikaa sairastella, mutta minkäs teet. Ceela on nyt onneksi toipunut ja tällä viikolla on syysloma joten Ceela on tämän viikon isovanhempien hoidossa. Ensin ma&ti täällä porvoon mummulassa ja tänään tulee omat vanhempani meille loppuviikoksi lapsenvahdeiksi joten tällä viikolla ainakin lepääminen onnistuu :) Ai sulle tuli poikafiilis, tosi jänskä kyllä nähdä että kenen veikkaukset menee oikein!

  gata: Kiitos onnitteluista :) Normaali tilanteessa mieheni olisikin tietysti jäänyt kotiin auttamaan, mutta mies on juuri hetki sitten aloittanut pyörittää omaa firmaa joten asia ei ole enää nykyisin niin yksinkertainen. Toki jos tilanne olisi omalta osaltani todella huono niin joku muu ratkaisu täytyisi keksiä, mutta tämä kerta selvittiin ainakin näin! Ja senhän tuossa aikaisemmin jo sanoinkin että se on ihan omaa tyhmyyttä etten raaski viedä lasta hoitoon jos on itse kotona makaamassa. Jos tämä tilanne kuitenkin raskauden kanssa jatkuu niin pakkohan sekin tilanne on hyväksyä. Eikä sinun kommentti ollut mitenkään loukkaava, pikemminkin huolehtivainen. Vaikkakaan en koe tarvetta tämän enempää selitellä asioita niin totean vaan että minulla on hyvä mies joka kyllä huolehtii sekä minun jaksamisesta sekä Ceelasta joten mitään tämän suurempaa hätää ei ole :)

  VastaaPoista
 19. Onnea odotukseen!
  Suosittelen todella että käytte Naistenklinikalla kaikki ultrat ja seurannat, ja mahdollisesti synnytyksenkin, se on porvoolaisillekin sallittua. Mulla oli kaksosraskaus joka ei päättynyt hyvin, ja jäi huono maku kun Porvoossa ei ole niistä minkäänlaista asiantuntemusta. (Kärjistetysti sanottuna tietysti. Voihan sitä asiantuntemusta olla mutta itsellä huono kokemus.) Naistenklinikalla nämä on arkipäivää ja sieltä löytyy paras tieto ja hoito. Toivottavasti teillä menee kaikki hyvin, turha tietysti etukäteen murehtia, mutta halusinpa vain kertoa mielipiteeni :)

  VastaaPoista
 20. Anonyymi: Kiitos kommentistasi :) Olen tosi pahoillani että teillä on ollut myös noin huonoa tuuria täällä Porvoossa. Itse en luota tämän kaupungin julkiseen terveydenhuoltoon enää ollenkaan. Ceelan raskaudessa siirryttiin kätilöopistolle loppuraskaudesta ja sektio tehtiin myös siellä. Porvoossa en suostuisi ikimaailmassa synnyttämään, näiden omien ikävien kokemuksieni perusteella! Nytkin tekisi mieli mennä kättärille, mutta monien kaksoten äidit suosittelee kyllä naistenklinikkaa kun siellä kuitenkin vauvojen kannalta paras tehohoito lähellä jos sellaista tarvittaisiin. Nyt vain toivotaan että kaikki menisi hyvin loppuun asti.

  VastaaPoista
 21. Kiitos Iita ja tsemppiä!

  VastaaPoista