torstai 2. helmikuuta 2012

Pillin&Pullan kuulumiset

Meillä oli ihanasti juuri tänään kaksostenpäivänä äitipoli kontrolli :)

Pikkumiehet olivat taas kasvaneet hienosti

Pilli 1700g
ja
Pulla 1600g

Eli masussa yhteensä jo reilusti yli 3kg vauvaa,
ja se kyllä tuntuu...

ja näkyy!

rv 29+3

Tänään oli vastassa uusi lääkäri tuttavuus.
Miespuoleinen tapaus tuolta itänaapurin puolelta aksentista päätellen :)

Hyvin mukava ja sympaattinen tapaus.
Suhtautui sektiotoiveeseen huomattavasti paremmin kuin
naislääkäri joka meitä on tähän mennessä hoitanut.

Hän oli myös kovasti sitä mieltä että mitään viitteitä ennenaikaiseen synnytykseen ei ole.
Sanoi jopa että minulla on niin hyvä kohtu (en tiedä mitä tällä tarkoitti) että
se kestää venytystä ja raskautta hyvin. Epäili että raskaus saattaa hyvinkin kestää
sinne viikolle 38 ja epäili poikien syntymäpainoiksi melkein 4 kiloa.
Huh huh, saahan nähdä :) 

Viime viikkoina olen tehnyt tarpeellisia hankitoja

Kuten nämä suloiset Aappa makuupussit pojille vaunu unia varten :)

Kaikki pienet vaatteet kokoluokassa 44-62cm
on pesty ja viikattu laatikoihin.
Niitä sieltä melkein päivittäin käyn ihastelemassa ja hypistelemässä.
Pian niille saadaan käyttäjiä ♥

Pesänrakennus on selkeästi käynnissä,
olo vaan on niin heikko että mitään suuria suorituksia täällä ei tehdä.
Joka päivä jotain pientä, ja pikkuhiljaa :)


43 kommenttia:

 1. Mikä upea massu! :-D Kyllä tuossa joutuu nahka ja selkä koetukselle, muistahan levätä tarpeeksi!

  VastaaPoista
 2. Moikka, mahtavaa että pojilla on aina vaan hyvä olla siellä masussa. Joka onkin mahdottoman kauniin pyöreä. Sä näytät niin freesiltä odottajalta että! Aikamoiset veikkaukset tohtorilla, oi ajattele josko 4-kiloisiksi pojat kasvavat. Mainitsit sektiosta, jos saan kysyä/udella :) niin kuinka olette valinneet sen synnytystavaksi? -Tiina

  VastaaPoista
 3. Ihana masu, siellä ne köllii pikkuiset ♥
  Jaksamista sinne!

  VastaaPoista
 4. Voi mikä masu <3 <3!!
  Muakin kiinnostaa miten ootte sen sektion valinneet?

  VastaaPoista
 5. just!
  no apua.. mutta onneksi on vain arvioita nuo!
  ihana paita sulla ja masu. se kyllä kovin tutun oloinen ;) ihanaa et kaik hyvin!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa jälleen kuulla että kaikki on kunnossa! ♥ Ja komea masu! :) Jaksamista!!

  VastaaPoista
 7. Ihana masu <3 Mulla meni kaksoset viikolla 39+1 jolloin syntyivät häädettyinä, molemmat himpun kolmen kilon molemmin puolin.
  Muistelisin, että teillä on identtiset pojjaat masussa? Silloin yleensä kai turvallisin syntymätapa on sektio? Näin muistelisin omilta raskausajoilta.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa että pikkuisilla on kaikki hyvin ♥
  Ja painoakin jo mukavasti kummallakin.
  Jaksamista masun kanssa!

  VastaaPoista
 9. oi, oi mikä masu <3 <3

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, että kaikki on hyvin:)Ihant myös nuo aappa makuupussit.Tykkään kovasti kuosista.

  VastaaPoista
 11. Voi apua tuota ajatusta että mahassa olisi 8 kiloa vauvaa :) Mutta huippujuttu että pojilla on kaikki hyvin ja tuollaisia arvioita annetaan! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, vähän aikaa katsoin ällistyneenä ruutua kun siihen tuli teksti "Please prove you're not a robot" eikä näkynyt sanavahvistusta tai sitä sivurullaa ollenkaan. Kerkisin jo miettimään että miten tää voi mua robotiksi luulla :D

   Poista
 12. Oh ihan huippu tuo pallomasu :) Voin kuvitella että olo alkaa varmasti olla jo aika tukala, mutta ihanaa jos vauvelit malttavat olla masussa mahdollisimman pitkään!

  Vilautappas lisää hankintoja/valmisteluja, niitä on aina niin ihana katsella :)

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Äskeiseen kommenttiin tuli väärä hymiö...

  IHANA masu. <3 Ja kiva kuulla että pojilla kaikki on ok. Tuntuu hurjalta, että sun masussa voisi jossain vaiheessa olla 8 kg vauvoja, siis jos tuo painoarvio pitää paikkansa. :))

  VastaaPoista
 15. Voi jukra, niin ihana massu! ♥ Hieno juttu että pienillä kaikki hyvin ja lääkäri ei pelännyt ennenaikaista synnytystä! :) Ja miten ihana sattuma toi kontrolli juuri sille päivälle :)) Voimia massun kannattelemiseen :)

  VastaaPoista
 16. Vau! Aivan mahtavan ihana masu ♥ Ja ihanaa, että pojat kasvavat niin hyvin!
  Hyvä, että vihdoinkin tuli vastaan lääkäri, jonka kanssa olette samalla aaltopituudella. Helpottaa varmaan omaakin oloa hieman, kun saa mielenrauhan tuon asian suhteen.
  Voimia muru ♥

  VastaaPoista
 17. Oi vau miten mahtava masu! Voin kuvitella että olo on tukala jo!
  Itselläni nyt 24+6 ja masu on paljon suurempi kuin kahdessa edellisessä raskaudessa. Pikkukaveri tuntuu viihtyvän koko ajan pää ylöspäin ja potkut suuntautuu siis alaspäin... Pisuhätä vaivaa siis useasti... :-)

  Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
 18. Ihana masu :) Mullekin on tehty sektio, et jos haluat jotain siitä tietää, omat kokemukset, hyvät ja huonot puolet niin vinkkaa :) Tosin mulla ei oo kaksosia :)

  VastaaPoista
 19. Ihana masu ja onneksi pojilla on kaikki hyvin :). Mukavaa, ettei viitteitä ennenaikaisesta synnytyksestä ole. Parempi vaan pysytellä vielä siellä mahassa! Tsemppiä loppuraskauteen!

  VastaaPoista
 20. Kiva lukea teidän kuulumisia ja ajatella millaiselta oma maha näyttää 9 viikon päästä, meidän kaksosten laskettu aika, kun on tasan 9 viikkoa myöhemmin! Minkä verran olet hankkinut koon 44 vaatteita? En ole itse uskaltanut hankkia yhtään niin pientä vaatetta, jos jäävät käyttämättä. Toisaalta niitä on vaikea saada sitten, jos vauvat syntyvätkin ennenaikaisina ja/tai pieninä. Missä liikkeissä olet itse niihin törmännyt?

  -T

  VastaaPoista
 21. Ihana massu! Hieno juttu, että pojat jakselevat massussa hyvin. Kokoakin heillä alkaa olla jo hyvin. :)

  VastaaPoista
 22. Ensinnäkin kiitos kaikille näin yhteisesti ihanista kommenteista ♥

  Ja kun muutama kyseli tuosta synnytystavasta niin valaistaan vähän tilannetta. Ceela syntyi myös suunnitellusti sektiolla minun silloisen selkävamman takia. Selkää oli kuntoutettu jo useampi vuosi ja lääkäri ei voinut antaa takeita siitä onnituuko alatiesynnytys ja sain itse valita synnytystavan silloin. Meillä myös sattuu olemaan tuttavaperheessä sellainen kohtalo missä vauva jäi jumiin synnytyksen aikana ja vammautui todella pahasti loppuiäkseen (tämä siis hoitovirhe) josta olen kehitellyt aikamoisen pelon alatiesynntykseen. Ja kuten eräs kaksosten äiti tuossa jo kommentoi niin identtiset eli yhteisen istukan jakavat kaksoset on turvallisempaa synnyttää sektiolla, eli tämä päätös on useamman tekijän summa. Mulla on Ceelan osalta suunnitellusta sektiosta vain ja ainoastaan positiivinen kokemus, kaikki sujui rauhallisesti ja luotin siihen että kaikki menee hienosti, niin kuin menikin. Samaa toivon tällä kertaa. Suomessa lääkärit ovat yleisesti aika sektiokielteisiä ja omasta kannastaan sektiota vaatiessa saa monesti olla aika kovana, mutta jokaisella on kuitenkin loppupeleissä oikeus valita oma synntystapansa. Itse uskon omassa tilanteessani että sektio on ainut oikea ratkaisu :)

  Petuli: Mulle kävi jonkun muun blogissa ihan sama juttu ja olin kans vähän huuli pyöreenä ennen kuin tajusin :D

  T: Voi ihanaa, onnea sinnekin odotukseen :) Oletko jo liittynyt monikko-onnea foorumiin? Me ollaan hankittu yhdet bodyt, housut ja yöpuvut molemmille koossa 44cm, sen enempää niitä ei viitsi hamstrata jos pysyvätkin masussa pitkään. Ja jos eilisen lääkärin villit arviot pitävät paikkaansa niin ne 44cm jää kokonaan käyttämättä :) Itse olen ostanut kaikki kyseisen koon vaatteet name itin mallistosta. Heillä oma liike esim.jumbossa ja myös stocka myy kyseistä merkkiä. Lindexillä ja kappiksessakin on joitain 44cm valikoimissaan :)

  VastaaPoista
 23. Hei,

  mistä nuo makuupussit on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, tilasin pussit hobby hallin verkkokaupasta :)

   Poista
 24. hei, minkä kokoinen Ceela oli syntyessään?

  VastaaPoista
 25. Noniin, mullakin on vaan positiivisia kokemuksia sektiosta :) Vaikkakin olisin halunnut kokea sen alatiesynnytyksen, mutta ehkä vielä joskus saan, ainakin toivon niin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kuulla että sinullekin jäi sektiosta positiivinen mieli, ja toivotaan todella että saat sen toisenkin tavan vielä kokea jos se on toiveissa :)

   Poista
 26. huikeen iso maha!!:D ihan kyllä ymmärettävää ku yli kolme kiloo kannat!:) voimia paljon loppuraskauteen mikä voipi olla aika tuskaa..:d

  VastaaPoista
 27. Onpas kaunis odottava äiti ison masun kanssa! Ja miten ihanaa päästä kurkistamaan noita tuplasöpöyksiä mitä pienille pojille olet hankkinut.

  Olipa mukava ja kannustava lääkäri, se on äärettömän tärkeää kun elät noin jännittävää raskausaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, eipä ole itsellä enää kovin kaunis fiilis. Kiva kuitenkin napata viikon tai parin välein kuva jättimasusta, ehkä niitä vielä joskus haikeudella katselee :)

   Poista
 28. Ihanaa loppuodotusaikaa! Meillä muruset painoi molemmat yli 3 kg syntyessään, mutta silti oloni oli tosi hyvä loppuun saakka, vaikka muistutin lähinnä ryhävalasta :) T: Ansku ja A&A 1 v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi ryhävalas kuvaa ihan hyvin omaakin olotilaa! Voi kun itsekin saisi edes muutaman vaivattoman ja kivuttoman päivän väliin niin jaksaisi varmasti paljon paremmin loppuun saakka.

   Poista
 29. Hei! Olen seuraillut blogiasi innolla, varsinkin kun itse myös identtiset kaksoset olen saanut. Itse synnytin kaksoset alateitse, vaikka yhteinen istukka olikin. Tässä synnytyksessä kaikki sujui oikein hyvin ja synnytyksestä palautuminen meni nopsaan. Toki ymmärrän pelkosi ja sen että jokainen tekee päätöksen itse miten haluaa lapset " saattaa" maailmaan. Hyvin pojat ovat kasvaneet. itselläni ei raskaudessa ollut mitään ongelmia ja 34 viikolla lapsivedet vaan yllättäen meni. Pojat olivat molemmat syntyessään vähän alle 2,5 kiloisia. Joten sinäkin voit kyllä varautua siihen että pienokaiset voivat syntyä milloin tahansa. Tosin ainahan se on parempi mitä pidemmälle raskaus etenee. Ihanaa loppu odotus aikaa. Niin ja ihana maha, haikeudella katselen, että jospa joskus vielä itsellänikin=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla että synnytys meni hyvin ja siitä jäi hyvä fiilis. Itseä tosiaan hirvittää tuossa alatiesynnytyksessä moni asia ja koen sektion ainoaksi vaihtoehdoksi. Luojan kiitos jokaisella on oikeus valita se synnytystapa minkä parhaaksi kokee :) Teidän pojathan ovat olleet tosi hyvän kokoisia viikkoihin nähden syntyessään. Itse olen juuri mietiskellyt että jos pysyvät masussa viikolle 36 niin sitten saisivat jo alkaa putkahtamaan maailmaan. Varmaan aika raskasta olisi odotella tuonne 39viikoille asti! Ja ihana maha ei tunnu enää ihanalle, mutta aika varmaan kultaa muistot ja jossain vaiheessa tätä aikaa muistelee suurella haikeudella :)

   Poista
 30. Ihana masu, ja hieno juttu että kaikki oli kunnossa! Kaikkea hyvää teille loppuodotukseen!

  VastaaPoista
 31. Pojat ovat jo mukavan kokoisia :-). Meidän syntyivät melkein tuon kokoisina joten ajattelen että kaikki tuohon päälle on kyllä ihanaa plussaa.

  Itse koin että lääkäri käynneillä yritettiin hieman jopa painostaa alatie synnytykseen ja sektio ei ollut vaihtoehto mutta sitten h hetken lähestyessä minulta jopa kysyttiin että miten haluan synnyttää ja päätös oli täysin minun ilman "painostuksia" suuntaan tai toiseen.

  Liekö olisin ollut tekemisissä saman lääkärin kanssa kuten kuvailit...mahtava tyyppi kerta kaikkiaan :-)

  Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu jotenkin tuntuu ihanalta että pojat alkavat olemaan pari kiloisia, joten nyt ollaan jo hyvällä puolella :) Toki silti vielä on vielä huolissaan mutta suurin hätä ja huoli on nyt poissa. Kohta varmaan alkaa enemmän huolettaa että kauan nämä täällä masussa oikein mahtavat viihtyä kun olo vaan tukaloituu päivä päivältä. Olishan se vauvojen kannalta hienoa jos päästäis vaikka viikolla 35-36 niin olisivat vahvempia :)

   Millä viikoilla teidän pojat syntyivätkään?

   Ja jos olit tosiaan naikkarilla, niin luultavasti puhutaan samasta herra henkilöstä :)

   Poista
  2. yritin jo eilen vastailla kun nyt vasta huomasin tämän mutta texti katosi jonnekkin. Meidän syntyivät viikolla 32 tasan. Naikkarilla olin minäkin :-). parikin viikkoa masussa teillä lisää tekisi jo ihmeitä...toisaalta kun tilanne on noin jännittävä kun viimeisin postauksesi niin kyllähän ne kasvavat ja voimistuvat masunkin ulkopuolella. Toivottavasti kaikki menee hienosti!
   Milla

   Poista
  3. Kiitos Milla :) Mulla alkaakin nyt huomenna 33+0 ja aamulla olisi uusi ultra, jännä nähdä mitä kuulumisa tällä kertaa luvassa...

   Poista