torstai 16. helmikuuta 2012

Voihan Pilli&Pulla

Tänään oli taas Naikkari käynti, ja vastassa taas uusi lääkäri.
Hän ultrasi pojat ja tulokset olivat vähintään kyseenalaisia...

Poikien painot

Pilli 2241g ja Pulla 1782g

Eli painoeroa yhtäkkiä 459g

Kaksi viikkoa sitten painoero oli 100g ja neljä viikkoa sitten 4d-ultrassa painoeroa ei ollut!

Nyt on siis kaksi vaihtoehtoa.
Tämän päiväinen mittaustulos ei ole todenmukainen ja tilanne jatkuu normaalisti,
tai jos painoero on todella kasvanut noin nopeasti niin silloin jotain on vialla.
Lääkäri konsultoi erikoislääkäriä ja hän käski heti laittaa minulle kortisonipiikin vahvistamaan vauvojen keuhkoja jos tässä nyt joudutaankin synnyttämään kovin ennenaikaisesti.
Tänään tuli siis ensimmäinen kortisonipiikki ja huomenna uusi reissu naikkarille ja uusi kortisoniannos!

Jouduin itse olemaan todella aktiivinen ja pyytää mittamaan lapsivesimäärät ja ja napavirtaukset.
Jäi semmoinen olo että ultraava lääkäri oli jotenkin kuutamolla.
Olisin ehdottomasti halunnut erikoislääkärin mittaamaan myös painot,
jotta oltaisiin saatu luotettava tulos!
Erikoislääkäri sanoi puhelimessa että painoeroa on prosentuaalisesti liikaa,
mutta hyvä uutinen oli kuitenkin se että molemmat olivat kasvaneet ja molemmilla
oli lapsivettä reilusti.

Sydänkäyrää otettiin ultran jälkeen puolituntia ja se vaikutti hyvältä.

Nyt sitten tehokkaampi seuranta, eli ensi viikolla uudet sydänkäyrät
ja 10päivän päästä viimeistään uusi ultra jonka tekee erikoislääkäri!

Oon niin vihainen, ja tietysti huolissani...
miten tässä vielä tulee käymään?Masu rv 31+3

ps. Joku ehkä huomaa kuvista sanomattakin että tämä mamma kävi napsauttamassa hiuksiinsa kaksosystävällisemmän leikkauksen :)

Ja jos joku miettii hyvää kampaamoa Porvoosta niin suosittelen lämpimästi ekosalonki Cieloa joka löytyy vanhasta kaupungista. 

24 kommenttia:

 1. Oi ei, varmasti aikamoinen myllerys on ajatukissa.
  Vatsasi on kyllä todella nätti ja painoa ei ole tullut paljoa muualle.
  Ja hiuksesi näyttävät todella hyviltä ja elävältä :)

  Sinulla on jalassa jotain mitä minäkin haluisin!!! Oikein paljon tsemia loppu raskauteen.

  VastaaPoista
 2. Ihana massu! Meillä seurattiin tytön kasvua mahassa viikoittain ja välillä mittaustulokset olivat sellaisia, että tyttö olisi viikossa kutistunut mahassa. Jos yhtään huojentaa mieltä, niin nuo mittaustulokset voivat todellakin heittää jonkun verran. Jaksuja!

  VastaaPoista
 3. Muhkea on massu, ihana! <3 Toivotaan että mittavirhe, huoli on varmasti kova.

  VastaaPoista
 4. Todella inhottavaa, että joka käynnillä saatte kuulla eri arvioita, kieltämättä vie kyllä luottamuksen lääkäreihin ja siihen mihin oikein uskaltaa uskoakkaan.
  Toivottavasti kaikki on kuitenkin pojilla hyvin!

  Niin ja näytät muuten todella hyvälle! :)

  VastaaPoista
 5. Voi, tsemppiä sulle kovasti. Tiedän niin tuon tunteen. Meilläkin oli aika "kivinen" loppuraskaus, mutta kaikki meni sitten kuitenkin hyvin.

  Kirsi

  VastaaPoista
 6. Paljon tsemppiä ja lehmänhermoja! Uskotaan ja luotetaan, että kaikki on ihan hienosti!

  VastaaPoista
 7. Noista painoarvioista..itselläkin kaksoset ja kun idenntisiksi "epäiltiin" niin sai ravata niissä ultrissa viikon parin välein. Eri lääkäri, eri arvio. Joskus paino jopa pieneni vaikka väliä oli kaksi viikkoa?? pari päivää ennen kuin lapset syntyi kävin ultrassa ja painoarvio oli melkein 500g pienempi mitä syntymäpaino. Tosi rassaava äidille tuo epätietoisuus:/. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Meillä kävi nyytin kanssa vähän samalla tavalla... Meidän kaikki lapset ovat olleet isoja syntyessään,yli 4500g (paitsi kaksoset jotka syntyivät jo rv 33+3 (ja painoivat silti 2650g ja 2720g) ja joudutaan aina käymään ylimääräisissä ultrissa. No viimeksi tosiaan kävi niin että 37+6 viikoilla lääkäri yhtäkkiä sai vauvan painoksi 5,2kg vaikka koko muun raskauden (ja muiden mittaajien mukaan) oli kasvanut tasaseen omaan tahtiin samoilla käyrillä muiden sisarusten kanssa ja syntymäpainoarvio oli koko ajan se 4,5kg.Se oli perjantai päivä ja samalla tämä lääkäri päätti että en voi vauvaa synnyttää vaan sectio tehdään heti seuraavana maanantaina =O Mä olen kaikki,myös kaksoset synnyttänyt alateitse ja tuo sectio päätös oli ihan kamala,en missään nimessä sitä olisi halunnut. No vauva leikattiin siis 38+2 ja sieltä tuli meidän pienin vauva 4350g,jonka olisin siis helposti pystynyt synnyttämään,kyllä harmitti niiiiiin kovasti :( Se mikä mua tuossa eniten ihmetytti oli se että tosiaan kaikki muut lääkärit saivat samoja tuloksia ja sitten kun yksi vetää jonkun ihme tuloksen ihan hatusta niin sen mukaan mennään ja tehdään?!

  Tsemppiä sulle kovasti loppuraskauteen :)

  VastaaPoista
 9. hei, toivon että voit rentoutua ja "jättää tuon viimeisimmän lääkärin arvion pois mieltä painamasta" koska kuten tuossa muutama jo kommentoikin niin uskon että on virhe. Näin alaa jonkin verran tuntevana harmittaa että teillä koko ajan arvioitsija vaihtuu kun kaikista luotettavimmat arviot saadaan yleensä niin että sama hlö ultraa kaikki kontrollit. Yleensähän kasvu on johdonmukaista ja omassa raskaudessani kävin varmaan toistakymmentä kertaa saman hlön ultrattavana ja koko ajan kasvu oli tasaista, sitten vielä muutaman muun arvion sain lapsen koosta jotka heittivät aika lailla, mm. 2pvää ennen lapsen syntymää arvio vs syntymäpaino heittoa oli yli 0,5kg ja lapsi oli alle 3kg syntyessään joten suhteellisestikin aika suuri heitto mielestäni. Joka tapauksessa uskon että voit olla huoleti ja tuo yksi poikkeava arvio nyt on vaan luultravasti mittausvirhe.
  t. anonyymi lukija jo vuosien takaa

  VastaaPoista
 10. Ultrauksessa saattaa aika helposti tulla painossa heittoa jos on vähänkään kokemattomampi ultraaja, tai joskus kokeneillekkin. Ja vielä kaksoisraskaus. Joten en olisi vielä hirveen huolissani jos muuten kaikki vaikutti olevan kunnossa. Ehkä kuitenkin vaatisin ultrausta vähän aiemmin esim. viikon päästä, jos mahdollista. Ja onneksi raskausviikkoja on jo noinkin paljon, joten vaikka vauvat syntyisivät ei heillä pitäisi enää olla mitään hätää. Tsemppiä : ) t. Sari-terkka

  VastaaPoista
 11. Mun neljästä lapsesta kolme on saanut vähintäänkin puoli kiloa liian alhaisen paino-arvion naistenklinikalla. Paras oli "hentoinen" tyttö, syntymäpainoarviolla 3,5 kg...syntyi sitten 4,4 kiloisena :)

  VastaaPoista
 12. Toivotaan, että mittaustuloksissa tosiaankin on virhe eikä mitään muuta häikkää! Niin kuin joku kommentoikin, tuntuu hassulta, että jos yhden arvio heittää aiemmista, mennään silti sen pillin mukaan.. Onneksi teillä on kohtalaisen pian taas uus käynti (vaikka tossa vaiheessa se ei varmastikaan tunnu siltä, että se olis pian..) <3

  Uusi tyyli näyttää hyvältä! Sä näytät jotenkin niin freessiltä, että mä en taidakaan kehdata katsoa tänä aamuna peiliin (rv 39+2, olo ja ulkonäkö sen mukaiset).....

  VastaaPoista
 13. Ihana masu!
  Esikoistani odottaessa olin yli-aikasikontrollissa ja lääkäri arvioi vauvan painoksi 2,9-3,1 kg...Poika syntyi ja paino 4090g. Et vaan kilolla heitti...
  Ei noihin ole aina luottamista ja varsinkin jos lääkäri ei niin konkari.

  -Milla-

  VastaaPoista
 14. Oho, aika kyseenalaisia nuo mittaustulokset. Toivottavasti niissä on tosiiankin joku mittausvirhe!

  Ihanat hiukset! Sä oot aina niin nättinä ja freesinä, itellä on varsinkin tänään olo kuin haudasta nouseella (niinkuin nykyään joka päivä) :D

  VastaaPoista
 15. Kaunis masu!Toivottavasti kaikki on hyvin :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 16. Hei, pitänyt kirjoittaa jo monta kertaa...Meillä ei kaksosia, mutta pikkukeskosena (rv 30+1) Naistenklinikalla syntynyt poika. Hän painoi 1480g syntyessään. Syntyi 8 pisteen poikana ja jaksoi hengittääkin itse hetken ennen kuin jouduttiin laittamaan hengityskoneeseen.
  Suoraan salista siis juoksujalkaa Lastenklinikalle, josta hän pääsi pois jo muutaman päivän kuluttua ja hengitteli itse.
  Sairaalssa olimme 6 viikkoa ja sitten yli kuukautta ennen laskettua aikaa kotiin nenä-mahaletkulla, josta siitäkin päästiin viikossa eroon.
  Meillä on mennyt tosi hyvin! Poika on ollut terve kuin pukki ja oikein reipas nuorimies: kävelee, puhuu paljon ja koossaan jopa ikätovereitaan edellä.
  Eli tsemppiä Pillille ja Pullalle:) Ja tietenkin äidille. Painoa on pojilla jo hienosti, oli ne mittaukset nyt mitä vain. Ja viikkojakin ihan kivasti: on ihan eri asia, alkavatko viikot kakkosella vai kolmosella. Kortisoonipiikit mekin saatiin.
  Terkuin vakilukija kera poikasen (nyt 1v8kk)

  VastaaPoista
 17. oi voi, ymmärrän huolesi ja harmituksesi :( Läheltä oon seurannut kaksosraskauttaa joka oli täynnä huolta ja pelkoa tulevasta, mut lopulta kaikki meni kuitenkin hyvin ja ystäväni sai isot kaksostytöt :) Toivon todella että teillä menee kaikki yhtä hyvin, tsemppiä sinne <3
  Ja itselläni on keskosvauva vm. 09, muistan sen keskosajan kuin eilisen..

  VastaaPoista
 18. No huhheijaa, toivottavasti pojilla on kaikki hyvin.

  Näytät kyllä uskomattoman freesiltä:). Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 19. huii mikä maha!! tsemppiä ja pidetään peukkuja että mittaustulokset ovat väärät!:d

  VastaaPoista
 20. Onpa jännää tosiaan! Mun keskostyttö syntyi juuri noilla viikoilla eli 31+3, ja vaikka hän selvisi lopulta hyvin, se oli varsin rankkaa vauvalle, äidille ja koko perheelle joten ymmärrän huolesi hyvin. Hyvä juttu että sait kortisonit. Mun tytön painoarvio pari päivää ennen syntymää oli 1,4 kg ja syntymäpaino 1,7 kg eli suhteellisesti mielestäni aika iso heitto...

  VastaaPoista
 21. No kylläpä näyttää oudolta tuo edellä oleva kommenttini kun kännykällä surffailen, eli siis painoarvio pari päivää ennen syntymää oli 1,4 kg. :)

  VastaaPoista
 22. Kiitos ihan jokaiselle kauniista sanoistanne ja vertaistuesta ♥ Hyvä kuulla että monillakin on nuo arviot heittäneet, toivottavasti meilläkin olis kyse vaan mittavirheestä! Itseäkin harmittaa suunnattomasti se että aina eri lääkäri vastassa, mahdotonta luoda mitään luotettavaa potilas/lääkäri suhdetta! Toivottavasti siihen tilanteeseen tulisi muutos...

  VastaaPoista
 23. Voi miten kaunis vauvamasu :) ! Pidän peukkuja, että kaikki sujuu hyvin :).

  VastaaPoista