perjantai 9. maaliskuuta 2012

Synnytyskertomus

Nyt kun kaikki on vielä tuoreessa muistissa niin kirjoitan hieman kuinka kaikki alkoi...

Tiistaina 06.03 oli vielä täysin tavanomaisen raskas päivä raskaan masun kanssa. Ceela oli Mummun luona kyleilemässä ja minä hääräsin kotona viime hetken juttuja, siivoilin ja järjestelin paikkoja. Isukin päästyä töistä lähdimme hakemaan neitiä takaisin kotiin ja pyörähdimme vielä kaupassa. Tuumasinkin kaupassa ollessa miehelle että olen kuin joku kummajainen jota kaikki jäävät tuijottamaan silmät suurina, joten ilmeisen suuri se vatsa alkoi jo olla :)

Illalla en saanut unenpäästä kiinni ja rupesin pikkuhiljaa ajattelemaan että voisin vaikka alkaa pakkailemaan sairaalakassiin tärkeimpiä juttuja. Vielä ei kuitenkaan ollut mitään aavistusta siitä että seuraavana aamuna tulen nappaamaan tuon samaisen kassin matkaani ja suuntaavani naistenklinikalle!

Nukahdin lopulta vasta joskus hieman ennen kello neljää aamuyöllä, siihen asti vaan pyörin ja hyörin ja kuuntelin Ceelan tuhinaa.  

Aamulla klo.7.20 herään sikeästä uneasta siihen että lapsivedet menivät. Kesti hetken aikaa ymmärtää mitä oli tapahtumassa. Rupesin välittömästi soittamaan miehelle ja tajuan että hänen puhelin soi keittiön pöydällä. Oli aamulla lähtenyt niin kiireessä töihin että oli siis unohtanut puhelimen kotiin
(tätä ei tapahdu ikinä, paitsi juuri tänä kyseisenä aamuna)!

Hetken aikaa mietittyäni tajusin soittaa miehen esimiehelle joka lähti ilmoittamaan Isukille että nyt pitäis lähteä kiireen vilkkaan kotiin. Tällä välin soitin Naikkarille ja kysyin millä konstilla lähden tulemaan sinne päin ja päädyimme varan vuoksi ambulanssi kyyditykseen koska supistukset olivat alkaneet, matkaa Naikkarille yli 50km ja ruuhka-aika. Ambulanssi saapui noin vartissa ja matka kohti synnäriä alkoi. Supistukset jatkoivat säännöllisenä noin 8minuutin välein koko matkan ajan ja olo oli vielä ihan ok.

Saapuessamme Naistenklinikalle minut laitettiin käyrille ja tarkastettiin ultralla vauvojen vointi ja tehtiin painoarviot.

Pillin painoarvio 3100g
ja
Pullan 2800g

Tämän jälkeen luokseni tuli vielä keskustelemaan erikoislääkäri. joka yritti vielä saada mieleni käännettyä synnytystavan suhteen. Hän käytti kyllä kaikki keinonsa aloittaen kauniista sanoista ja lopettaen minun syyttelyyni. Totesin vain että tässä vaiheessa minun päätäni ei käännettäisi, sektio oli jo aiemmin sovittu synnytystavaksi ja jokaisella on oikeus valita haluamansa synnytystapa.

Tässä vaiheessa supistukset alkoivat tulemaan jo noin 5minuutin välein, toisen sikiön pulssi oli välillä myös takykardinen joten meitä alettiin valmistelemaan leikkaukseen aika nopealla aikataululla. Leikkaus päästiin aloittamaan noin klo.14.00 ja klo.14.08 kovalla parkaisulla syntyi ensin Pilli ja minuutin päästä perässä 14.09 pikkuveli Pulla. Tähän 10minuuttiseen sisältyi paljon sillä kesken leikkauksen Isukki pyörtyi enkä oikein tiennyt pitäisikö olla enemmän huolissaan pojista vai isistä :) 

Isukki oli taju pois noin 5minuuttia jonka aikana pojat tosiaan syntyivät ja molempia stimuloitiin ja hapetettiin hetki salissa ennen kuin heidät siirrettiin vastasyntyneiden valvontaosastolle jatkotoimenpiteisiin. Tässä vaiheessa isikin saatiin virkoamaan ja hän lähti lääkäreiden mukaan viemään poikia osastolle ja minut siirrettiin heräämöön.

Pillin vointi on ollut alusta asti hieman parempi joten hän jäi hoidettavaksi vastasyntyneiden valvontaosastolle ja Pullalla taas tavanomainen keskosten keuhkotauti BPD tuli sen verran kovempana että hänet siirrettiin Lastenklinikalle vastasyntyneiden teho-osastolle. Ja näillä samaisilla osastoilla poikian hoidellaan edelleen. Molemmilla menee vielä lisähappea ja tarvitsevat hoitoa vielä usean päivän ajan. Molemmilla on tosin tänään ollut parempi päivä joten suunta näyttäisi olevan koko ajan oikea, onneksi!

Oma olo on alkanut olemaan vähän surkea kun vauvoja ei saa viereen, mutta näin mennään tällä hetkellä. Ja tärkeintä on että molemmat saavat parasta mahdollista hoitoa ja vahvistuvat päivä päivältä.


 Meidän pikkuinen Pilli <3

ja Pillin pikkuruinen koipi :)

Ja tässä "pikkuveli" Pulla <3

Pulla pitelee tiukasti kiinni isin sormesta.

Tämän illan kruunasi se kun sain vihdoinkin Pullan syliini.
Voi sitä rakkauden ja liikutuksen määrää.
Huomenna sylittelyvuorossa toivottavasti Pilli :)

Nyt jo voin sanoa että sekä VVO:lla että vastasyntyneiden teholla on töissä maailman ihanimpia ihmisiä, en tiedä kuinka voin koskaan tarpeeksi kiittää siitä että he pitävät siellä parasta mahdollista huolta meidän pikkuisista ihanista pojistamme <3

45 kommenttia:

 1. Voi ihanuutta <3 Kyynel silmässä luin kertomusta!

  VastaaPoista
 2. Luin tätä tekstiä kyyneleet silmissä.=)Aivan ihanaa kuulla,että poikien vointi on ylöspäin.Onnea ihan hirmuisesti!<3

  VastaaPoista
 3. Mä olenkin jo odottanut tätä kertomusta! Ihanaa että poikien vointi on parempaan päin! Varmasti rankkaa teille kaikille, ja Ceelalle! onko isosisko jo nähnyt pikkuveikat? Voimia Iita paljon, pian saat pojat syliin ja lähelle, eikä niitä kukaan enää pois vie (ainakaan pariinkymmeneen vuoteen) ;)
  T: Naapurin rouva

  VastaaPoista
 4. Onnittelut Pillistä ja Pullasta, kovin suloisia ovat! =)

  Löysin tänne Blogilistan etusivulta, tykkään lukea synnytyskertomuksia. ;)

  VastaaPoista
 5. Voi ONNEA! Tippa on linssissä täälläkin (,:
  Mulla on ollut useamman pv:n tauko blogienlueskelusta ja tämä olikin oikein ihana uutinen!

  VastaaPoista
 6. Itku tuli täälläkin.
  Onnea ihanista pojista <3

  VastaaPoista
 7. Voi ihanuuksia! Kuten monet muutkin lukijat, minäkin tirautin kyyneleet silkasta onnesta teidän puolestanne!

  Meidän prinsessa syntyi 39+3 ja painoi 2930g ja pituus 47 cm. Nyt sitten ruoka maittaakin ja tyttö kasvaa, mitä nyt välillä tuttipulloraivareita saa.

  VastaaPoista
 8. Oikein paljon onnea koko perheelle & jaksamista! Blogissani on Sinulle ansaittu tunnustus :-)

  VastaaPoista
 9. Voih, onnenkyyneleet täälläkin silmissä teidän puolesta!
  Varmasti raastavaa kun poikia ei saa syliin, mutta pian saat <3!

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, että kaikki on nyt niin hyvin kuin mahdollista.

  Siihen puutun kyllä, että todellakaan Suomessa ei kuka tahansa saa valita synnytystavaksi sektiota, vaan siihen on aina oltava lääketieteellinen indikaatio. Kaksosraskaus on riskiraskaus, jonka takia sait sen valita. Mikäli olisit odottanut yhtä eikä olisi ollut mitään riskiraskautta, et olisi saanut valita ellet olisi tutkitusti synntyspelkoinen tms.

  paljon onnea perheelle!

  Ja iitos että kehuit ammattikuntaamme. Jokainen tekee varmasti työssään parhaansa.

  T: Sh lastenosastolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toki on totta että sektiolle täytyy olla syy, mutta tarkoitin juuri sitä että jos synnyttäjällä on esim.pelko tai joku muu painava syy taustalla niin sektion voi silloin itselleen vaatia. Ja ketään ei voida pakottaa synnyttämään jos ei koe siihen olevansa valmis. Meillä myös Ceela syntyi toiveestani sektiolla vaikka ei ollutkaan kyseessä riskiraskaus :)

   Meillä siis lähipiirissä niin rankka tapaus lapsen vaikeasta vammautumisesta alatiesynnytyksen aikana, että pelkästään sen tiedon pohjalla en olisi omiani suostunut synnyttämään.Jokainen tekee parhaan mahdollisen ratkaisun omalla kohdallaan.

   Ja kyllä teidän ammattikuntaa on syytä kehaista, niin ammattitaitoista ja sympaattista porukkaa ♥

   Poista
 11. Oikein paljon onnea vielä kerran!

  Tapahtumarikas synnytys on ollut, kun isäkin kupsahti. :) Onneksi kaikki on hyvin kaikilla neljällä. Hyvä, että pojat ovat noinkin hyvän kokoiset!

  VastaaPoista
 12. Voi ihanuutta! Voiko söpömpää enää olla :). Molemmissa on jo nyt niin paljon samaa näköä isosiskon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun huomasit yhdennäköisyyden. Ollaan täällä isukin kanssa ihmetelty miten voikin pojat olla ihan samannäköisiä kuin Ceela vauvana :) Samoista aineksista sekoitettu :)

   Poista
 13. voi kun ihania uutisia! Olen taustaillut täällä koko teidän raskausajan, mutta seurannut silmä tarkkana mitä tapahtuu. Onnea koko perheelle! <3

  VastaaPoista
 14. Voi kuinka ihania vauvoja! Onnea koko perheelle. Uik, mikä ihana kuva oli tuo jalka-kuva. Melkein vauvakuumetta pukkaa kun moisia söpöliinejä ihastelee! <3

  VastaaPoista
 15. Tätä postausta olin jo odotellutkin. :)
  En oikein osaa sanoa muuta kuin, että ihanaa! Ihania pikkuisia miehiä! <3

  VastaaPoista
 16. Ihania! Onnittelut vielä suloisista pojista!

  VastaaPoista
 17. Hei!
  Vasta vähän aikaa sitten löysin blogisi ja ilokseni huomasin, että odotat kaksosia...itsellä on kaksoispojat ja täyttävät tänä vuonna jo 13v...mutta lukiessani tuota sinun kirjoitusta tulivat omien poikien syntyminen mieleen ja aivan kuin se olisi tapahtunut vasta vähän aikaa sitten :) Onnea, kaikkea hyvää ja jaksamista koko perheelle<3 -Simppu-

  VastaaPoista
 18. Ihanat pojat! Onnea hirmuisesti ♥ Varmasti siellä nyt hyvässä hoidossa vahvistuvat ja kohta pääsevät kotiin :)

  VastaaPoista
 19. Onneksi olkoon vielä kerran ja tällä kertaa Sinulle kaksoslasten äitiydestä :))! Teillä on ihana alkutarina pojille kerrottavana vielä joku päivä, kauniita ovat kumpainenkin ja parhaassa hoidossa. Hienoa kuulla, että asiat etenevät hyvin ja pian varmasti sylisikin saa täytettä noista kaikista kolmesta rakkaasta- tai siis neljästä! Toivottavasti myös sinä voit olosuhteisiin nähden hyvin :)?

  VastaaPoista
 20. Ihana kirjoitus Iita! Oikein paljon onnea vielä tätäkin kautta, hyvä, että pojat ovat parhaassa mahdollisessa hoidossa. Ja Ceelakin pitää huolta iskästä ;) Halauksia pikkuserkuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jutta :) Halauksia myös täältä teille päin ♥

   Poista
 21. Voi liikutus ihana teksti ja kuvat <3
  Pian saat sylitellä omia pieniä poikia..Onnea vielä kovasti!:)

  VastaaPoista
 22. oi että, kyllä tuli kylmät väreet ja kyyneleet ku luki tuon tekstin ja kattoo noita pieniä poikia, niin ihania <3 Ja kuvista ei todellakaa huomaa miten oikeasti on, vaikka hyvänkokoisia noille viikoille onneksi :) Toivon paljon enkeleitä pienten taipaleelle ja pikaista toipumista synnytyksestä sekä äidille että pojille <3

  VastaaPoista
 23. Eihän tätä ilman onnenkyyneltä voisi lukeakaan :') Kuten joku sanoi, paljon on isosiskon äköä pienissä ihmisissä ♥ ONNEA vielä kerran, aivan ihanaa :)

  VastaaPoista
 24. Ihanaa, kun sait vihdoinkin Pullan syliin, oli varmasti ihana tunne! Todella kauniita poikia ♥

  Jokos Ceela on päässyt tapaamaan pikkuveljiä? :)

  VastaaPoista
 25. Onnea tuhannesti pienistä pojista:). Niin suloisia ja todellakin on kyllä samaa näköä selvästi Ceelan kanssa,oih:). Ihanaa,että kaikki meni hyvin ja nyt toivootaan pikaista toipumistä äidille synnytyksestä ja toivon mukaan pääset piann halimaan Pilliä ja Pullaa oikein kunnolla. Joko Ceela neiti on käynyt katsomassa pikkuveljiä? Tiedätkö vielä milloin pääsette kotiin? Minne Ceela meni synnytyksen ajaksi?

  VastaaPoista
 26. Voi miten ihanat pikkuiset <3
  Valtavasti onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
 27. yliihania ei voi muuta sanoo! voimia ja onnea!

  VastaaPoista
 28. Moikka, Onnea vielä pikkumiehistä! Siis kauhee tunne varmaan kun miekkosen puhelin pirisee kotipöydällä! Voi että nuo pienet ihmeet on nyt teillä siellä, niin näyttävät pyöreäposkisilta. Ihan mukavan kokoisiahan nuo olivatkin. Minulla on myös muistikuvaa Adéan ajalta Naistenklinikan VVO:sta, teho-osastolla hän oli myös käymässä pienen hetken mutta siellä en koskaan itse ehtinyt käymään kun jo siirrettiin VVO:hon. Oikein hyvät fiilikset osastosta. Jaksamista sinne, kohta sulla jo on kummatkin kainalossa! -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Adéakin oli VVO:lla hoidossa, se on kyllä aivan mahtava paikka. Luotan henkilökuntaan ihan täydellisesti, niin ammattitaitoisia ovat :)

   Poista
 29. Tippa silmäkulmassa täällä... niin ihania kuvia...pienen pieniä poikasia! <3 Varmasti ihana tunne kun vihdoin pääsi sylittelemään pientä. Kohta saat hoitaa molempia oikein urakalla, joten lepäilehän ja kerää voimia. :) Hyviä vointeja sinne suunnalle!

  VastaaPoista
 30. Ihania pikkuisia, onnea vielä :) Tippa tuli tietysti linssiin tätä lukiessa...

  VastaaPoista
 31. "kaksoset
  On kaksi pestävänä, kaksi kuivattavana.
  On kaksi jotka riitelee, kaksi jotka itkee.
  Yksi on mudassa ja pitää hauskaa,
  Toinen pitelee värikynää, taas yksi merkitty seinä.
  Jotkut päivät tuntuu loputtomilta, kärsivällisyyteni pettää.
  Miksi minut valittiin kaksosten äidiksi?
  Vastaus on selvä päivän päättyessä
  Kun peittelen heidät nukkumaan ja sanon itselleni
  On kaksi suukotettavana, on kaksi halattavana,
  Ja kaikken parasta, on kaksi rakastettavana"
  -tuntematon

  Onnea koko perheelle pikkuisista!

  VastaaPoista
 32. Kovin paljon onnea pikkuisista! Olen monta päivää surrut haikaraamametsastan-blogin pitäjän kohtaloa, niin sinun kirjoituksesi sai tipan linssii ihan päinvastaisesta syystä. Toivottavasti saatte pian pojat kotiin isosiskon hoiviin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu luin itse myös kyseisen blogistin kohtalosta pari päivää ennen omaa synnytystä, ja täytyy sanoa että tapaus kosketti syvästi vaikkean tuntenut häntä ollenkaan. Ei voi edes kuvitella mitä surua siellä perhe joutuu kokemaan. Kyllä tästä omasta tilanteestaan saa olla hyvin kiitollinen ♥

   Poista
 33. Miljoonasti onnea!

  Hassu sattuma, oon tänään myynyt sulle meidän neitien vanhat bodyt facessa, tunnistin noista masukuvista tuola alempana :P Ja nyt ihan sattumalta eksyin tänne!

  Mutta tosiaan, kovasti onnea ja tervetuloa ihanan tuplaonnen maailmaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei olipas tosiaan hauska sattuma :) Minkä ikäisiä teidän neidit muutes on?

   Poista
 34. Onpa totisesti ihana kuulla, että poikaset ovat turvallisesti maailmassa. Lämpimästi onnea koko perheelle ♥

  VastaaPoista
 35. Kiitos ihan jokaiselle onnitteluista ja ihanista lämpimistä sanoistanne ♥

  Moni teistä olikin huomannut että tuoreissa perheenjäsenissä on paljon samaa näköä siskonsa kanssa, ja niin totisesti myös on :) Aivan samat kasvanpiirteet, nöpönenä ja jopa se pikkuruinen leuka. Ollaan ihan ihmetelty miten voikin olla niin paljon samaa koko katraassa. Ja Pilli ja Pulla keskenään miltei täysin samannäköisiä, mitä nyt Pillillä vähän pyöreämmät posket kun on napannut isomman saaliin eväistä tuolla masun puolella :)

  Ceela on käynyt jo ihastelemassa uutukaisia veljiään, pitääkin kirjoittaa aiheesta pikapuoliin!

  Ja oma vointi on niin hyvä kuin leikkauksen jälkeen mahdollista. Vatsa on kovin arka ja järkyttävä turvotus vaivaa, mutta ne helpottavat varmaan parissa viikossa. Selkä on myös kovin rasittunut taas muuttuneesta kropan asennosta ja sen kanssa saakin varmaan tehdä kovasti töitä että sen saa taas siedettävään kuntoon, mutta päivä kerrallaan :)

  VastaaPoista
 36. Vähän myöhässä nytten kun nyt vasta blogisi löysin, mutta ihan uteliaisuudesta todella oleellinen kysymys: ehtikö siellä salissa joku hoidella sitä pökrännyttä isukkiakin vai joutuko se selviimään omillaan ku oli henkilökunnalla muuta tekemistä? :D

  VastaaPoista
 37. Hei vaan Iita! Kuinka mukavaa että nyt löysin blogiisi ja saan "tavata" ihanat lapsesi! On täällä sinunkin luonasi kahlattavaa... ;-) nähtiin muuten teidät vilaukselta tuolla K7:lla, (Valttihan oli siellä viime keväänä 3kk) mutta käännyitte juuri potilashuoneeseen niin ei jääty huutelemaan perään... :-)
  Ihanaa kesää teille!

  VastaaPoista