maanantai 30. elokuuta 2010

Höpötyshommia

Meillä asuu tätä nykyjään pieni omituinen höpöttäjä. Juttua tulee siihen malliin että arvaa kyllä että on sukua savolaisille. On tainnut myös periä vähän sitä savolaista kierouttakin, sen verran on nimittäin välillä velmut ilmeet etten tiedä mitä neidillä pyörii mielessä :)

Juttua siis tulee, mutta 90 % siitä on täysin käsittämätöntä Ceelan omaa kieltä. Mutta viime aikoina sieltä on alkanut löytymään ihan ymmärrettäviä sanoja. Isi ja Äiti on tietysti tullut jo pitkään, mutta näiden lisäksi on tullut nyt uusi sanoja tiuhaan tahtiin. 

auva = hauva + huh huh = vuh vuh

eppa = heppa + ihhahhaa

kala

tätä

kato

anna

että = vettä

ömppy = hömppy (maitopullo)

nam nam

ei

hui

uijui (aina kun joku on kivaa)

Osaa pyydettäessä kertoa mitä hauva, kissa, heppa, lammas, karhu, lehmä ja varis sanovat.

Paras näistä kyllä tuo Mummon opettama varis! Ceela hokee kaak kaak eli kraak kraak  kun näkee lintuja :)


Tässä tämä meidän höpöttäjä :)


 Tuo päällä oleva söpönen neulemekko löytyi turun reissulla oz babysta ja on name itin mallistoa


Tässä toinen uusi temppu mitä meillä on viime päivinä opittu! Ceelaa on kyllä kiinnostanut kiipeily erinäisiin paikkoihin jo pitkään, mutta nyt uutena kiipeilyn kohteena on oma syöttötuoli...

tästä se lähtee...


 helppo nakki...täällä sitä ollaan! Tästä vielä osaa kääntyä ympäri ja käydä istumaan tuoliin. Touhu näyttää kohtuu hurjalle! Pakko pitää tuolia jossain jemmassa koska Ceela ei tällä hetkellä mitään muuta haluakaan tehdä kuin kiivetä tuolia ylös ja alas. Tuolta korkeudelta pää edellä laminaattiin kolahtamisesta ei välttämättä tulis ihan hyvää jälkeä.


Kiipeiluharjoitusten jälkeen maistui hyvin unet ihanan raikkaassa ulkoilmassa :)Ja tässä vielä pieni vilautus meidän ensi talveen.Meille matkasi Ruotsista tämmöinen ihanainen molokidsin haalari sävyssä bubblegum.

 Molon pukujen heijastimet ovat kyllä ihan omaa luokkaansa :) Viime vuotinen unq:n dinokin mahtuu vielä ihan heittämällä, onneksi!

Jotenkin aivan ihanaa suunnitella näitä talvivaatekokonaisuuksia tämän pitkän kesän jälkeen :)
18 kommenttia:

 1. Ihana höpöttäjä :)
  Ja niin kaunis haalari ja kaikki muutkin vaatteet. Ja meillä syöttötuolikiipelyyn avuksi tuli tuon kaaren poisotto, ei enää kiinnostanutkaan.

  VastaaPoista
 2. Voi, on niin ihanaa kuunnella oman pienen höpötystä !
  Meillä Lumia on ollut aina aika hiljainen, mutta tuossa 10kk kun ensimmäiset sanat tulivat "anna", "nam nam" ja "Kakka" alkoi typsy myös puhua PALJON omaa kieltään ja hänestä onkin kehkeytynyt ihan tajuton papupata :D

  Sanoja oli ennen kävelemään lähtöä jo paljon, mutta kun typynen lähti tepsuttelemaan jäi iso osa sanoista unholaan ja käytössä oli vain perussetti (anna, kakka, oho, älä, ei, ota, tättä (tässä) jne. ) Nyt kuitenkin viimeisen kahden viikon aikana, ja varsinkin nyt viikonlopun aikana entiset sanat ovat suuri osa tulleet takaisin ja paljon uusiakin (mummolassa oltiin vklp niin tuli sekä mummo että kojja (koira)) :) Vauvakirjaan olen merkannut 24 sanaa, joista ollaan varmoja niiden tarkoituksen mukaisuudesta ja joita tyttö käyttää/käytti paljon, mutta kerralla sanoja on käytössä aina vain jotain 7-12, osa jää välillä unohduksiin ja sitten taas muistuu mieleen ja aika hyvin osaa perusasiat (nälkä, maitoa, vettä, tutti, märkävaippa, potalle, kakka vaipassa tai tulossa) jo ilmaista sanoin ja se kyllä helpottaa arkea paljon, kun ei kaikki mene ihan arvailujen varaan :)

  Meillä typy oppi myös tuossa jokunen kuukaus taaksepäin kiipeämään syöttötuoliinsa (meillä Emman tripptrapp kopio) ja sitä kautta pöydälle. Ja meilläkin se oli pitkään lempipuuhaa, ja sai itse olla kyllä vähän väliä sydän syrjällään. Typy on aina ollutmkova kiipeilemään ja kiiparoi keittiönpöydällä kylä heti kun silmä välttää, eikä häntä voi hetkeksikään jättää vahtimatta. Yksi vahinko tuossa syöttärissä kiipeilemisessä on tullut, mutta tyttö onneksi tipahti siitä jalkatasolta, eikä ihan ylhäältä asti ja pahasti ei onneksi käynyt, pieni kuhmu vain ja meno jatkui saman tien samalla vauhdilla :S Että tarkkana näitten kiipeilijöitten kanssa saa olla !


  Aivan ihana on tuo neulemekko ! Itsekin sitä hipelöin täällä Kekäleessä, mutta kokoja ei enään ollut =/

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva kuulla teistä pitkästä aikaa :)
  Suloisia kuvia aina vaan, ihana neiti!

  Ja aivan herkku tuo Molon haalari! Mitä kokoa se mahtaa olla?
  Meiltä tosiaan uupuu kokonaan vielä talvivarusteet kun kaikki jemmat oli väärän kokoisia, niin nyt kova pohdinta mitä halutaan..
  Tuota moloa olen sillä silmällä kanssa katsellut, kun ei se violetti sit kuitenkaan ole se meidän Stellan juttu.
  Koko vain mietityttää, kun neiti on nyt 76cm pitkä, että mikä mahtaisi olla hyvä.. Apua? :)

  VastaaPoista
 4. Heippa, on höpöttäjät vaan niin ihania. Meilläkin asuu yksi. Adéa puhuu jo kolmen-neljän sanan lauseita. Uskomatonta kuunnella pienen ihmisen juttuja ja asioita. Ja jos ei kuulla niin neiti tulee ja sanoo: Asiaa!

  Syöttätuoli kiipeily on meilläkin yhä vain kivaa. Nykyään sieltä päästään myös itse oikein sujuvasti pois ja alas. Juurikin tänään ehdotin vauvakaaren poistoa. Sekä sängyn laidan poistoa. Katsotaan. -Tiina

  VastaaPoista
 5. Ihana höpöttäjä ja tuo Molon haalari on tosi söpö. Kiva nähdä se nyt oikein jonkun päällä. Meille tulossa samantyylinen dino talveen!

  VastaaPoista
 6. Suloinen höpöttäjä! :)
  Tosi ihana tuo Molo kidsin haalari, oi oi kun voisinkin ostaa tuossa värissä. Vaikka en värirajoitteinen olekaan ja kaikki värit passaa minusta pojillekin, niin en sentään ulkovaatteissa viitsi ihan vaaleanpunaista tai pinkkiä pukea. ;D

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis ja suloinen höpöttäjä sinulla!! :)

  Ihania vaatteitakin, tuo Molo kidsin haalarikin on tosi nami! ja ilmeisesti nuo ovat Pedipedin kengät, on ne vaan niin herkut!

  VastaaPoista
 8. Olipa ihana ja suloinen höpisijä! Meillä kanssa kokoajan suu käy, mitään oikeita sanoja ei tule kovinkaan paljoa, mutta hirveän nopeasti nekin on nyt parin viikon aikana lisääntyneet! Nyt niitä on jo muutaman kymmentä, mutta tosiaan suurin osa vielä sitä omaa..

  Aika hurjan näköistä teidän kiipeily! Onneksi meillä ei olla vielä keksitty sitä

  VastaaPoista
 9. Hei, meillä ainakin toimi hyvin tuo kaaren pois ottaminen, uskallan suositella!TT:ssä istuu pienikin tukevasti, vaikka kaarta ei ole, kunhan säädöt ovat muuten kohdallaan.

  VastaaPoista
 10. Anni: Kiitos kiitos :) Tuota kaaren pois ottoa voisikin kokeilla, mutta mahtaakohan tuo peppu pysyä penkissä ollenkaan jos nappaan kaaren pois?

  Lumian Äippä: Teidän Lumialla onkin jo paljon sanoja käytössä :) Meillä on nyt varmaan just se aika kun tuo puhuminen ja uudet sanat kiinnostaa paljon, tähän mennessä on "liikunnalliset harrastukset" olleet se suurempi kiinnostuksen kohde :) Mutta on se ihanaa kun toinen oppii uusia sanoja päivittäin ja näköjään myös muistaa ne myöhemminkin. Meilläkin Ceelaa osaa sanoa Mummo, sen olinkin unohtanut listasta! Neulemekko oli tosiaan kiva löytö :)

  Lotta: Voi kiitos :) Tulee tosiaan päiviteltyä blogia harvemmin kun työ vie aika tehokkaasti aikaa ja illalla yrittää viettää aikaa perheen kanssa, mutta täällä ollaan ja postaillaan aina kun ehditään :) Meidän molo on kokoa 86cm ja uskon että se on myös teille sopiva koko. Nyt jos tilaisin Ceelalle tuon haalarin uudestaan niin ottaisin ehkä jopa 92cm koska ovat näköjään suht pientä mitoitusta! Väri on muutes luonnossa vieläkin kauniimpi kuin tuossa kuvassa. On semmonen ihanan raikas pinkki :)

  Tiina: Oho, Adéahan puhuu sitten jo tosi paljon! Vastahan neiti täytti kaksi :) Ehkä meidänkin pitää harkita tuota kaaren poistoa. Kerro ihameessä miten teillä istuminen sujuu ilman kaarta jos nyt ihan lähiaikoina olette ottamassa sen pois!

  Sini: Kiitos :) Tuo molon haalari oli tosiaan onneksi tosi kiva, vähän arvelutti se tilata kun niissä takeissa oli aika hurjia värieroja niihin netin kuviin verrattuna. Oikeastaan sun topparukkas esittelyn jälkeen uskalsin tuon puvun vasta tilata :)

  Mia: Kiitos! Tuo on tosiaan hurjan kiva ja pirteä väri, mutten ehkä itsekkään laittaisi pojalle sitä :) Tulikos niiltä mitään muita kivoja värejä mitkä saattaisi teille päätyä?

  Iitunen: Kiitos :) Oikeassa olit, pedipedin kengät ne on ja ovat kyllä yhdet kauneimmista ikinä :) Kiitos vaan Mummulle niistä!

  Pirjo: Kiitoksia! Teillä on varmasti toinen ihan yhtä söpönen höpöttelijä. Toivotaan tosiaan että teidän höpöttäjä ei kiinnostukkaan tuosta kiipeilystä, on se sen verran hurjaa touhua. Ja sulla kohta kädet täynnä muutenkin :)

  Anonyymi: Kiitos vinkistä, täytyy tosiaan kokeilla josko siitä olisi apua :)

  VastaaPoista
 11. Hei! Onko tuo MOLOn ihanuus bubblegum värinen :)? Sanna

  VastaaPoista
 12. Herranjestas! Näin ajatuksella luin ;)) siis on :)

  VastaaPoista
 13. Suloinen höpöttäjä! ♥ Ja teillekin taitaa olla tulossa samanlainen liehuletti kuin meilläkin!

  Minäkin suosittelisin ottamaan kaaren pois ja hankkimaan tilalle sellaiset lastentarvikeliikkeissä myytävät valjaat, joita voi kiinnittää esim. rattaisiin. Me teimme niin, mutta loppujen lopuksi ne valjaan osoittautuivat hyvin pian tarpeettomiksi ja tyttö istui ihan kiitettävän hyvin paikallaan.

  VastaaPoista
 14. Mulla on sulle jotain mun blogissa :o)

  VastaaPoista
 15. Jassu: Kiitos :) Liehulettiä tosiaan kasvatellaan. Ceela oli jo syntyessään aikamoinen ruuhkatukka :) Nyt on kyllä niin moni ehdotellu tuota kaaren irrottamista että kai siinä on oltava jotain perää!

  Pirjo: Voi kiitosta, ihanaa :)

  VastaaPoista
 16. sun pitää kuule päivitellä useammin teidän kuulumisia (vaik ymmärrän kyllä, et varmaan kiirettä riittää) MUTTA, aina odotan yhtä innolla uusia kuvia ym.. <3

  VastaaPoista
 17. Anonyymi: Hups, nyt vasta huomasin kommenttisi! Koitetaan päivitellä niin useasti kuin vain pystytään :) Itseäkin harmittaa ettei ehdi enää niin useasti päivitellä blogia kun "joutui" palaamaan takaisin työelämään :)

  VastaaPoista