tiistai 30. marraskuuta 2010

Karhunpoika sairastaa...

...Taas!!!

Johan sitä kerettiin olla kokonaiset kaksi päivää päiväkodissa kahden viikon sairastelu/toipumisjakson jälkeen. Heti kun tulin töistä kotiin ja pieni juoksi halaamaan, niin tunsin että tyttö on lämpöinen. Lämpöinen totta tosiaan, kuumetta 39,5. Alan olemaan jo aika väsynyt ja neuvoton tämän jatkuvan sairastelun takia. Mieskin on jo muutamaan otteeseen kironnut koko päiväkodin aloittamis/äidin töihin paluu päätöstä. Tiedän kyllä että en ole yksin tämän ongelmani kanssa. Omassa päiväkotiryhmässänikin on lapsia jatkuvasti sairaana, mutta kyllä se oman lapsen jatkuva kuumeilu huolestuttaa ja suoraan sanottuna myös **tuttaa!

Meillä töissä on myös jatkuvasti kipeitä lapsia hoidossa, vaikka vanhemmille kuinka koittaisi vihjata että lapsi on kovin väsynyt/yskäinen/räkäinen/uupunut. Ymmärrän kyllä että on vaikea jäädä pois töistä hoitamaan kipeätä lasta kotiin. Itse olen hyvin tarkka siitä etten vie lasta puolikuntoisena hoitoon. Kipeän ja väsyneen lapsen paikka ei ole hoidossa. Kipeän lapsen paikka on kotona, tai meidän tapauksessa hyvin usein Mummun hellessä hoivassa. Myöskään sen takia en halua viedä puolikuntoista lasta hoitoon, ettei hän tarttuttaisi muita päiväkodin lapsia. Tämmöisinä hetkinä tuntuu niin turhalta itse olla niin tarkka kun muut kuitenkin tuovat ne kipeät lapsensa sinne hoitoon... tarttuttamaan minun lapseni. Joka on juuri ollut viimeiset kaksi viikkoa kipeänä!

Ei tunnu reilulta, ei!

Pieni on urhea vaikka silmät kiiltää kovasta kuumeesta. Tulee syliin ja osoittaa telkkaria ja hokee mammaammaa...pappappaaa, elikkäs siis muumit kehiin! Meillä ei olla aiemmin oikein lastenohjelmista välitetty, mutta nyt kyllä muumit on kova sana kaikissa muodoissa. Pitää olla muumileluja, muumimuki, muumilusikka, muumipalapelejä jne jne...

Pieni potilas muumeja tuijottelemassa


Välillä piti myös hypistellä uutta yöpukua ja hokea ingu ingu = pingu :)


Nukkumaan mennessä selitin taas pienelle että Ceela on Äidille maailman tärkein ja rakas, Ceela sanoi halaa ja rutisti kovasti, mietti hetken ja sanoi Äiti akas ♥

Pieni yskii tuolla unissaan semmoista omituista kuivaa, haukkuvaa yskää. Kuulostaa ihan hylkeeltä välillä. Pelkään että poloisella on kurkunpääntulehdus. Ei auta kuin soittaa lääkäriaikaa heti aamusta. Just äsken laskin että ollaan syyskuusta lähtien käyty pienen kanssa 6 kertaa yksityisellä lääkäasemalla. Luojan kiitos on vakuutus!

♥Äitikarhu lähtee nyt valvomaan karhunpennun unta♥

11 kommenttia:

  1. Voi ei, tuo on niin inhottavaa!Meillä on myös sairasteltu paljon ja itse olen myös tarkka siitä, että kipeänä/puolikuntoisena ei mennä hoitoon. Pikaista paranemista teille!Mä ajattelin ostaa vauvalle kans jemmaan tuota pingviinisarjaa, hurjan suloisia!

    Ja muutes siitä meidän farkkumekosta niin eräs toinenkin blogisti ihastui mekkoon ja olenkin menossa hänelle katsomaan mekkoa torstaina keskiselle, joten jos haluaisit teillekin semmoisen niin voin kyllä napata ja postittaa. Hinta oli 14,95e. Meidän koko on 2-3 ja taisi olla pienin (en ole ihan varma oliko vielä yksi koko pienempi) mutta vastasi aikalailla 92 kokoa tuo meidän oma. Laita vaikka mailia eeviskaisenelamaa@gmail.com jos haluaisit sellaisen teillekin

    VastaaPoista
  2. Tosi kurjaa että siellä sairastetaan taas :( Pikaista paranemista Ceelalle ja toivottavasti sairastelut helpottaisi jatkossa.

    Meilläkin muumit on ykkössuosikki ja hahmoja luetellaan vaikka kesken ruokailun :)
    Ja oi, Ceela on jo saanut tuollaisen pingu-yökkärin, mullakin on se toivelistalla Santsulle! :)

    VastaaPoista
  3. Voi teitä, toivottavasti Ceela paranee pian!

    Itse näen kanssa tosi räkäsiä lapsia välillä kun olen Pinjaa vienyt hoitoon. Olen kanssa ite tosi tarkka (ehkä liiankin) siitä, ettei Pinja mene räkäsenä hoitoon. Oltiin kotona viikko räkätaudin takia, kun en vaan uskaltanut viedä Pinjaa hoitoon vaikka oli jo pirteä mutta oli silti flunssanen. Moni olisi ehkä jo vienyt ajemminkin.

    VastaaPoista
  4. Heippa, voi harmitus sentään että teille nyt pöpöt iskee. On se hurja miten pienet on kuitenkin niin reippaita. Jaksamista ja tervehtymistä. -Tiina

    VastaaPoista
  5. Itse avauduin päiväkodin vanhempain illassa aiheesta. Meillä päiväkoti aloitettu tänä syksynä ja molemmat lapset tautikierteessä, yleensä ollaan oltu 1-2 pvä/vkosta päiväkodissa ja loput kotona, nyt takana 2 kokonaista vkoa päikyssä (jokohan helpottaisi). Mutta täytyy ihmetellä missä kunnossa olevia lapsia vanhemmat päiväkotiin tuo...itse en koskaan veisi siinä kunnossa, mitä olen nyt nähnyt. Ymmärrän toki työelämän paineet (itsellä ne myös on), mutta oman lapsen sairastelu ajaa kyllä edelle ja se, että ei tartuta muita lapsia myös. Avautumisestani sain muutaman paheksuvan katseen... henkilökunta puolestaan kiitti!

    Valaiskaa mua hieman, että mistä tuota pinguvaatetusta löytää? Ihana yöppäri...

    VastaaPoista
  6. Voi miten suloinen tuo Ceela onkaan! <3

    Meillä oli tuo kurkunpäätulehdus viime talvena ja sairaalaan lopulta jouduttiin kun pikkuisella ei henki meinannut kulkea. Se on juuri sellaista kuivaa, vinkuvaa yskää. Kuulostaa ihan astamkohtaukselta.

    Toivotaan että pikkuinen paranee pian ja välttyisitte tuolta kurkunpäätulehdukselta.

    Meillä ollaan menossa Tammikuussa hoitoon ja olen juuri murehtinut tuota sairaskierteen alkamista..ja kyllä sairaan lapsen paikka on kotona.

    VastaaPoista
  7. Sini: Kiitos :) Voi kun kaikki tajuaisi sen ettei toisi lapsia puolikuntoisena sinne hoitoon niin tauditkin varmaan puolittuisi!

    Toi pingusarja on tosiaan niin söpöä,olin niin onnellinen että löytyi vielä Ceelallekin sopiva koko :) Olispa muuten mahtavaa jos pystyisit meillekin sen mekon hommaamaan, se on ihana :) Laitan sulle vielä meiliä!

    Anu: Sanoppas muuta, kurjaa tosiaan että ollaan koko ajan kipeinä! Kiitos paranemistsempeistä :) Käypäs äkkiä hakemassa Santsulle oma yökkäri, meillä päin ainakin koot oli jo monesta paikasta loppu. Taitaa olla aika suosittu kuosi :)

    Meeri: Voi kiitos :) Kiva että joku muukin on tarkka siitä ettei vie lasta puolikuntoisena hoitoon. Päiväkodissa tosiaan välillä näkee tosi kipeitä ja väsähtäneitä lapsia. Vaikea ymmärtää että oma työ ajaa oman lapsen hyvinvoinnin edelle!

    Tiina: Kiitoksia, toivotaan että taudit tästä hellittäisi ja pieni saisi vihdoin olla terve!

    Anne-Mari: Hyvä että jollain on pokkaa sanoa asiasta suoraan. Hatun noston arvoinen suoritus. Täytyypä itsekin vähän nostaa asiaa puheenaiheeksi vaikka vanhempaintoimikunnan yhteisenä juttuna! Toivottavasti teidän lapset pysyisi nyt terveinä, peukut pystyssä!

    Pinguyökkäri on tutan uutta kuosia. Omalla paikkakunnallani olen ainakin bongannut sokokselta,cittarista ja robbarista, eli löytyy siis useastakin paikasta :)

    Martze: Voi kiitos :) Toivotaan ettei tosiaan menisi pahaksi tuo tauti, mutta yskä kyllä kuulostaa just semmoiselta vinkumiselta. Pelkään että tyttö saa yöllä laryngiittikohtauksen. Pakko se on lähtee huomenna käymään lääkärissä neidin kanssa. Toivotaan että teidän hoidon aloittaminen sujuisi hyvin ja infektiokierteeltä välttyisitte!

    VastaaPoista
  8. Pakko nyt laittaa vähän tuosta esim nuhaisten lasten hoitoon viemisestä. Faktahan on se että sairaslomaa ei kirjoiteta aivan mielettömän pitkiä aikoja lapsen flunssan takia. Kuume tai muuten selvästi väsähtänyt lapsi on päteviä syitä. Vaikka ne räkäiset lapset ovat kuinka tylsän näköisiä, saattaa se rään erittäminen kestää monta viikkoa. Jos sen takia vanhempi on pois töistä,niin luulenpa että pitää olla ns "omalla lomalla". Itsellä ainakin työmoraali estää tämän. Lisäksi meillä palkkaa saa 3 päivää lapsen sairastuessa. Hienoa jos joillakin lapsiperheillä on varaa saada vain kuukaudessa muutamana päivänä palkkaa ja olla loppukuu palkattomana hoitamassa lasta. Hoitomaksuhan pitää kuitenkin maksaa. Lapsen terveys on toki rahaa tärkeämpää, mutta kuuluuhan siihen terveyteen sekin että vanhemmilla on varaa ostaa ruokaa..Päiväkotilapset sairastavat keskimäärin 100 päivää vuodessa, hurja määrä. Bloginpitäjällä sattuu olemaan mummo hoitajana, mutta monilla ne mummot on itsekkin töissä. Toivottavasti päiväkodinhoitajat ymmärtävät tämänkin näkökannan...

    VastaaPoista
  9. Voi Ceelaa :( Tuo juuri päiväkodeissa ja kouluissa on niin ikävää :( Toivottavasti paranee pian pikkuinen <3

    Meilläkin on tuon Pingun body, on niin ihana että oli pakko ostaa! :) Viimeksikin teillä oli se ihana pöllöyökkäri, jollaisen myös me olimme ostaneet. Samankaltainen maku meillä, ainakin Tutan tuotteissa, heh :D

    En tiedä miltä anonyymi tuon kirjoituksensa toivoi kuulostavan, mutta minusta se on aika ikävään tyyliin kirjoitettu. Myös minä olen sitä mieltä, että sairaan lapsen paikka on kotona. Monta kertaa on siitä ollut puhetta erinäisissä työpaikoissa, joissa itsekin olen ollut. Eivät ne hoitajat toivo, että vanhemmat alkavat ottaa rokulia yms, mutta onhan se nyt aivan selvä asia, että flunssakierteet eivät koskaan pääse katkeamaan, jos lapset tuodaan sairaana hoitoon. Pelkkää nenän vuotamista tuskin pitää tämänkään blogin kirjoittaja perusteltuna syynä jäädä pois töistä tai hoidosta. Eiköhän kuitenkin jokainen vanhempi ja aikuinen ihminen ole pätevä sanomaan, että koska lapsi on niin siaras ettei enää jaksa/ole hyvä olla hoidossa. Ja kyllä minuakin V*****, jos oma rakas lapseni sairastuisi hoidossa muiden sairaiden lasten takia! Niin varmasti sinuakin anonyymi ;) Järki käteen tässäkin asiassa!

    VastaaPoista
  10. Anonyymi: Kiitos kommentistasi. Ymmärrän varsin hyvin näkökantasi ja sen ettei räkäistä lasta voi jäädä kuukaudeksi kotiin hoitamaan. En myöskään tarkoittanut että lasta ei saa viedä hoitoon jos hänellä on vähän nuhaa. Tarkoitin nyt sitä että oikeasti kipeätä lasta ei kuulu viedä hoitoon. Uskon että jokainen vanhempi pystyy määrittämään omasta lapsestaan milloin hän on todella kipeä. Meillä on Ceela ollut viimeiset kaksi viikkoa koti/mummula hoidossa ensin pitkittyneen korvatulehduksen takia ja sen perään vesirokko epäilyn takia. Nyt oltuaan kaksi päivää hoidossa nousi eilen kuume 39,5 joten ei ole siis mielestäni hoitokunnossa. Ei tämä tilanne meillekään helppoa ole, jos sen kuvan olet tekstistäni saanut. Mummu on toki meitä auttanut niin paljon kuin on töiltään pystynyt, mutta myös me vanhemmat olemme joutuneet vuorotelellen olemaan pois töistä. Siitä huolimatta että tästä koituu meidän perheellemme rahallista tappiota lääkärilaskujen ja hoitomaksujen osalta, en siltikään voisi viedä lastani puolikuntoisena hoitoon.

    Katja: Kiitos :) Olit ymmärtänyt pointtini juuri kuten sen olin tarkkoittanut. Uskon että ainut keino päästä sairastelusta eroon on pitää lasta tarpeeksi pitkään kotona lepäämässä.

    Meillä tosiaan taitaa olla aika yhtenevä maku :) Ihana tuo pingusarja! Itsekin hypistekin sitä bodya, mutta päädyin yökkäriin koska Ceelalla alkaa bodyt olla hankalia pottailun kannalta.

    VastaaPoista
  11. Voi Ceela parkaa. Kurjaa kun pieni on noin paljon kiepeänä. :( Jaksuja sinne teille kaikille, onhan se toki vanhemmillekin raskasta.

    Mun blogissa on sulle aurinkoinen tunnustus, jos se vaikka piristäisi. :)

    VastaaPoista