keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulukalenteri

Ensimmäinen luukku

Mitäs täällä on?

sukkalaa...namps :)

Tästä käynnistyi meidän joulukalenteri! Ajattelin että olisi hauska idea pitää blogissa joulukalenteria, eli laittaa joka päivä edes yksi kuva jos ei muuta blogattavaa sillä kertaa ole. Haastampas tässä samalla teidät muutkin blogistit pitämään joulukalenteria!


ps. Käytiin tänään pikku potilaan kanssa lääkärissä ja epäilykseni sai vahvistuksen lääkäriltä. Kurkunpääntulehdusta meillä sairastetaan. Viime yö meni aika lailla valvoessa. Pieni sai lievän laryngiitti kohtauksen yöllä, onneksi kohtaus ei kestänyt kauaa, mutta oli kyllä tosi pelottava kokemus. Lääkärisetä sanoi että kohtaus saattaa uusia pahempana ensi yönä ja jos näin käy niin sitten on lähdettävä sairaalaan hengittelemään jotain lääkettä. Olisko ollu kortisonia tai jotain? Onko kellään omakohtaista kokemusta näistä kohtauksista? Pakko vielä vähän kehua meidän reipasta potilasta. Jouduttiin olemaan tänään lääkärissä kaksi tuntia ja tämä aika sattui olemaan juuri pienen normaaliin päiväuniaikaan. Tyttö oli niin reipas ja hyväntuulinen. Kävi esittelemässä muumimammansa joka ikiselle tädille,sedälle,mummolle ja papalle ja piti ihan mahdotonta showta päällä koko ajan :) Moni mummo kävi nipistelemässä poskista ja ihmettelemässä pienen suloisuuttaa ja toinen osasi kyllä ihan silminnähden nauttia saamastaan huomiosta. Edes nieluviljely eikä verikokeen otto saaneet pientä harmistumaan. Sairaanhoitajat ja lääkärisetäkin ihmettelivät onko tyttö aina yhtä hyväntuulinen ja kiltti. Paljastettakoon nyt meidän kesken että osaa meidän neiti myös kiukutella ja uhmailla, mutta luojan kiitos tekee sen aina kotioloissa. Julkisilla paikoilla osaa aina pistää parastaan. Ehkä ihan hyvä juuri näin päin :) 9 kommenttia:

 1. Suloinen Ceela!

  Kiva idea tuo, että laittaa blogiin joulukuun ajan vähintään yhden kuvan joka päivältä! Tartun haasteeseen ja pyrin toteuttamaan :)

  VastaaPoista
 2. Wiltsu: Kiitos! Kiva että nappasit haasteen mukaan :) Tulen sun luokse kurkkimaan sitten toteutusta...

  VastaaPoista
 3. Voi ei, kuulostaa kauhealta! Pikaista paranemista ja voimia teille kaikille valvoskeluun.

  Ceela on kyllä sairaanakin niin suloinen :-)

  VastaaPoista
 4. Kiva idea tuo joulukalenteri..saatampa minäkin toteuttaa sitä jossain määrin : )

  Paranemisia sinne!

  Minulla on blogissani jotain sinulle..

  VastaaPoista
 5. Paranemisia, teitä kyllä koetellaan, mutta Ceela on uskomaton!

  VastaaPoista
 6. Jassu: Kiitokset :) Oli kyllä pelottava tilanne tuo yöllinen kohtaus, mutta onneksi oli vain lievä ja loppui kuitenkin nopeasti. Toivottavasti ei tarvitse moista tilannetta enää koskaan kokea!

  Martze: Voi kiitos :)

  Anni: Kiitos :) Meitä on tosiaan koeteltu, toivottavasti tästä olisi nyt suunta ylöspäin.

  VastaaPoista
 7. Meillä pojalla tuppaa talvisin tuota sairautta tulemaan, oli 1,5-vuotiaana erittäin paha kurkunpääntulehdus ja jouduttiin olemaan useampi yö sairaalassa, missä sai mm. hengitettävää kortisonia. Saatiin kotihoito-ohjeet, koska tauti uusii muistaakseni 30%:lla. 2,5-vuotiaana oli pari kertaa, mutta selvittiin ilman lääkäriä: kun kohtaus tuli, niin mentiin parvekkeelle, lapsi lämpimästi peiton alla pystyasennossa sylissä ja jos ei helpota 15 minuutissa, pitää lähteä lääkäriin/sairaalaan. Pahimpana yönä uusittiin kotihoito kolmeen kertaan, muuten mennyt kerrasta.

  Jaksuja potilaan kanssa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kivasta haasteesta, päätinpä minäkin lähteä siihen mukaan, vähän myöhässä tosin:) Ihana blogi sinulla ja suloinen tyttö! Onko Ceela hänen oikea nimensä? Todella kaunis nimi!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Hui kun kuulostaa hurjalta tuo teidän kokemus! Toivottavasti ei koskaan tarvitse vastaavaa kokea. Meillähän tuo kohtaus oli lievä ja olin onneksi lukenut asiasta aiemmin ja tiesin mitä tehdä, enkä onneksi mennyt täysin paniikkiin. Lääkärikin sanoi että näillä lapsilla ketkä sen kerran saa on suurempi riski että uusiutuu ja saattaa kuulemma tulla pahempana nuo kohtaukset. Kiitos jaksuista, nyt jo onneksi paremman puolella :)

  Unelma Säleikkö: Ihan mahtavaa että lähdit haasteeseen mukaan :) Ja kiitos samoin, sinulla on myös ihana blogi ja suloinen neiti. Juuri pari päivää sitten löysin blogiisi jonkun toisen blogin kautta! Ja Ceela on neidin oikea nimi, ja ollaan oltu kyllä oikein tyytyväisiä nimivalintaamme, tyttö on ihan nimensä näköinen :)

  VastaaPoista