torstai 16. joulukuuta 2010

Kuudestoista luukku

Uuden kameran hankinta alkaisi olla tammialejen aikaan ajankohtaista. On vain yksi pulma...


Panosta?vaiPihistä?


Järkkärin haluan ehdottomasti, sen verran olen saanut päätettyä. Mutta kummanko ottaisi? Kävin tänään valokuvaamossa vielä tilailemassa viime hetken joulukorttikuvia ja kuvaamon tuttu myyjä päätti laittaa pääni täysin pyörälle näissä kamera asioissa. Hän oli tietysti sitä mieltä ettei tuota 1000d kannata missään nimessä ostaa kun on jo kuulemma "vanha" malli ja sitä sun tätä. Selitti kaiken maailman voloherkkyyksistä ja muista tarpeellisista ominaisuuksista joita tuossa 500d:ssä olisi. Hintaeroa noilla on se pari sataa. Haluaisin että kameralla saisi laadukasta kuvaa myös sisätiloissa ja myös liikkuvasta kohteesta = Ceelasta :)


Kaikki vinkit otetaan kyseistä asiaa koskien vastaan!

Tässä vielä kuvasatoa meidän viimeisestä ja onnistuneimmasta joulukortti kuvaussessiosta!
Yksi näistä kuvista päätyi myös meidän viralliseen joulukorttiin. Arvaatkos mikä näistä?

Kannatti muuten jättää korttien teko viime tippaan. Valokuvaamossa omasta kuvasta tehty joulukortti on normaalihinnalla 2,50e/kpl, niin tänään sain jo alehintaan 1e/kpl.

10 kommenttia:

 1. Minä ostin Canonin 1000D ja se on mielestäni hyvä kamera kun ostaa sen paketin, jossa tulee vakaimella oleva putki. Hyviä kuvia saa. Sisätilakuvat ovat samanlaisia olipa kyseessä 1000 tai 500 canon, lisäsalamaa tarvitaan mikäli on huono valaistus. 500 on enemmän bixeleitä, mutta mun mielestä putki ratkaisee enemmän. Käväsehän kurkaamassa minun ottamia kuvia 1000:lla-...

  Joulukorttikuvaksi arvaile toista ylhäältä

  VastaaPoista
 2. Meillä oli myös vuosi sitten samat kamerat vertailussa, mutta kaupasta marssittiin ulos 450D:n kanssa :o) Tyytyväisiä ollaan kyllä oltu!

  Kauniit kuvat Ceelasta!
  Rauhallista joulunodotusta!

  VastaaPoista
 3. Meillä taas tuo 500D ja olen tykännyt! Lisäputki toivottavasti tulee pukin matkassa meille ja ehkä alustakin ; ) Ainakin kirjoitin pukille niin.

  Minunkin kamera aika uusi ja vielä pitäisi enemmän tutustua kameran ominaisuuksiin.

  Veikkaan kuvaa nro 3 : )

  VastaaPoista
 4. Itsellä on tuo 500D. Suurin ero noissa on tosiaan tuo pixelimäärä, ja se että tuossa 500D on myös videokuvaus, mitä taas tuossa tonnisessa ei ole.

  Suurimmat erot tulee kyllä tosiaan sitten putkista. Eli jos haluat kuvata sisällä ilman salamaa ja vielä liikkuvista kohteista, niin hyvät putket noihin kameroihin maksaa vielä sen 500€ päälle. Toki noilla saa hyviä kuvia ihan niillä perusputkillakin, jos tosiaan niissä vain on kuvanvakaajat. Itsellä meni hermot siihen perusputkeen puolessa vuodessa, ja meille kotiutuikin tuossa viikko sitten ihan uusi putki, juurikin sisäkuvaukseen tarkoitettu.

  Kun pääsee sisälle järkkäreiden maailmaan, se on sitten aika rahansyövä harrastus ;) Seuraavaksi pitää hankkia sitten taas noita pidempiä putkia ulkokuvaukseen yms yms. :D

  VastaaPoista
 5. tekeekö noilla kameroilla sitten tällainen perus kotikuvailijakaan mitään ilman niitä putkia? tuota 500D myös harkinnut, anttilassa oli siitä aika hyvä tarjous!!

  VastaaPoista
 6. Kuvasin 3 vuotta 400D:n kittipakettirungolla ja putkella (500D:n yksi edeltäjä). Ominaisuudet olisivat edelleen riittäneet tästä eteenpäinkin, mutta halusin monesta muusta syystä uudistaa kameran, siksi ostin 7D:n.
  Kyllä putki on iso osa kuvanlaatua mutta sisätiloissa isompi rooli on salamalla.

  Kittiputket ovat yleensä erinomaisia aloitusputkia, ominaisuudet riittävät tasaisesti ulko- ja sisäkuvaukseen. Aloittelijalle vähintäänkin riittävät ja enemmänkin kuvannelle vielä.

  Mikäli sisäkuvan laatuun haluaa panostaa, suosittelen hankkimaan irtosalaman. Hyvänkin kuvan pilaa suorasalama, oli se otettu millä tahansa putkella. Toki valovoimaisempi putki antaa etua hämärämmässä kuvaustilanteessa, mutta ei sekään ihmettä tee. Liian isolla ISOLLA kuvatut kuvat ovat rakeisia vaikka olisivatkin "valoisia".

  Mikä olet todella kiinnostunut kuvauksesta, myös muulla kuin automaattiasetuksella, suosittelen näistä kahdesta vaihtoehdosta 500D:n ostamista. Ja samalla reissulla siihen irtosalaman hankkimista, näitä pitäisi löytyä hyvin käytettynäkin.

  Mikäli valokuvaus on enemmän tilanteiden ja muistojen tallentamista, ei isoa järkkää kannata edes hankkia sillä nykyään pokkareillakin onnistuu kuvaus todella hyvin. Monet harrastevalokuvaajat kantavat reissussa mukana pokkaria ja ainoastaan "harrastaessaan" ottavat kuvat isommalla kalustolla. Voin kokemuksestakin kertoa ettei jarkän raahaaminen mukana kaikissa tilanteissa ole sitä helpointa puuhaa ;)
  Onnea kameran valintaan !

  VastaaPoista
 7. Mä hankin juuri eilen vain paremman digipokkarin, eli pihistin siinä ostanko edullisimmasta päästä olevan järkkärin vai pokkarien parhaimmistoa :) Just oli paikallislehdessä artikkeli, jossa ammattikuvaaja sanoi että pokkareillakin kotikuvaaja voi onnistua hyvin, hyvä kuva on kiinni sitä miten esim. ihmisen ja taustan "asettelee" kuvaan, valon suunnasta & määratä jne., kunnon järeälläkin kalustolla voi kuva silti kuvaajan mielestä olla epäonnistunut :)

  Minusta sinulla on ollut tähänkin asti hyviä kuvia! Veikkaan kolmatta kuvaa joulukorttikuvaksi =)

  VastaaPoista
 8. Tosi hyviä vinkkejä olet saanut, meillä hierotaan ja mietitään kanssa edelleen samaa asiaa ja 500D on ollut se järkkärivaihtoehto, mutta Pentaxin tai Canonin "poweshotit" on myös vaakakupissa toisella puolella.
  Toivottavasti tulisi vielä lisää hyviä vinkkejä ja kiitokset tuosta ed- postauksen haalarivertailusta :)

  VastaaPoista
 9. Johanna: Oih, ihania kuvia kyllä löytyi blogistasi ja oikein laadukkaan näköisiä kylläkin. Täytyy ehdottomasti tulla oikein paremmalla aikaa ihastelemaan teidän kaunista kotia :)

  Lotta: Minun ystävä kuvailee myös tuolla 450d:llä ja sillä kyllä saa varsin laadukkaita kuvia. Ei taida vaan enää olla kovin suurta hintaeroa 450 ja 500 välillä. Meillä kyllä on videokamera olemassa, mutta kamera ja videokamera samassa paketissa kuulostaisi näppärältä :)

  Martze: Eilen siellä valokuuvamossa hiplailin sitä 500d ja taisin vähän rakastua siihen. Voi siis olla että siihen alkaa vaakakuppi pikkuhiljaa kallistua :) Toivottavasti olet ollut kilttinä, niin ehkä se pukki sitten muistaa sinua jouluna uudella putkella :) Valokuvaamon setä esitteli mullekin eilen semmosta hillitöntä putkea minkä hinta oli jotain 700e kieppeillä ja totesi että tällaisen sinä sitten vuoden päästä haluat! Apuva!

  Verskinen: Kiva kuulla hyviä kokemuksia tuosta 500d:stä! Se kyllä houkuttelee minua niin paljon. Ja pahoin pelkään että kuten sanoit, nälkä kasvaa syödessä. Ehkä tosiaan vuoden päästä etsin sitten parempaa putkea kameraani. Mutta näin alkuun tuo perusputki varmaan kuitenkin riittää :)

  Suvi: Mitä mitä, hyvä tarjousko? Miten hyvä? Kuulostaa siltä että tuo 500 taitaisi olla ihan hyvä kamera sillä perusputkellakin näin aloittelijalle :)

  Anana: Voi kiitos hurjasti neuvoistasi. Ihanaa että jaksoit vähän valottaa tätä asiaa tällaiselle aloittelijalle :) Mulle varmastikin riittää tosiaan se kittiputki alkuun varsin mainiosti ja voihan sitä pikkuhiljaa sitten panostaa lisää jos taidot tästä kehittyy. Mielenkiintoa kuvaamiseen on vaikka muille jakaa, mutta mitään teoriapohjaa mulla ei kuvaamisesta ole ollenkaan. Toisaalta oliskin ihana käydä jollain kurssilla saamassa vähän opastusta kunnon kuvaamiseen. Lähinnähän kuvaan tuota meidän neitiä, mutta maisemia ja erilaisia tilannekuvia haluaisin myös oppia ottamaan! Sinulta otan kyllä enemmän kuin mielellään neuvot ja vinkit vastaan, koska kuten kaikki varmaan tietää niin kuvasi ovat ihan mielettömiä :)

  Terhi: Ihan varmasti totta tuo mitä olet lukenut. Itsellä on vain niin hirveä polte tuohon kuvaamiseen ja siinä kehittymiseen että tuntuu että järkkäri on se seuraava askel. Ja kiitos, omasta mielestäni kuvani ovat useimmiten tosi keskinkertaisia, mutta tällähetkellä siihen vaikuttaa paljon myös se että kamerani on aivan räkä. Ei ollut mitään järkeä ostaa hätäpäissään alle sadan euron kameraa. Sen kanssa ei saa muuta kuin totaalisen hermoromahduksen :)

  Anni: Minäkin pähkäilin pitkään noita powershotteja, ja eilen liikkeessä myyjä esitteli mulle sen paremman powersotin ja sen hinta oli noin 400e eli saman verran kuin se 1000d. Myyjä sanoi että ne halvemmat powershotit kuulemma eivät ole niin erityisen hyviä, mutta hänhän puhuukin ammattilaisen näkemyksellä joten mene ja tiedä :)

  Ja kaikille jotka veikkasitte joulukorttikuvaksi nro.3 niin onneksi olkoon, oikein arvasitte :)

  VastaaPoista
 10. Mihin kameraan olette päätyneet? Törmäsin tähän vanhaan tekstiisi kun selailin, ja itsellä juuri samoista kameroista pohdintaa. Mietin vaan, että tuliko estettua jompikumpi, ja oletko ollut tyytyväinen? :)

  VastaaPoista