tiistai 20. joulukuuta 2011

Luukku 20

Täällä sitä taas sairastellaan!

Ceela on ollut nuhanen ja yskänen itseasissa jo kaksi viikkoa putkeen,
ja viime yönä nousi sitten se kuume.

Saatiin onneksi lääkäriaika samalle päivälle ja käytiin katselemassa korvat ja kuuntelemassa keuhkot.
Neiti sai yskänlääkereseptin ja kuumeeseen tarvittaessa Panodol ja Pronaxen.
Huomenna käydään vielä viemässä labraan pissanäyte ja verikoe,
tänään otettiin vaan pika crp kun labra oli jo kiinni.

Ceela on ollut viime päivät tosi kalpea ja silmistä näkee ettei tyttö ole kunnossa.
Ruoka ei kovin maistu, tosin eipä se maistu paljon enempää terveenäkään,
mutta jano tuntuu olevan koko ajan.
Janotus voi tietysti liittyä tuohon kuumeseen, mutta olen hieman hysteerinen aina miettimään sitä huonompaa vaihtoehtoa joten halusin että katsotaan sokeriarvot ihan varanvuoksi.

Ceela oli taas niin reippaana,
tuumasi pois lähtiessä lääkäritädille että
kiitos lääkäli :)

Itselläkin on nuha ja yskä jo jatkunut jo jonkin aikaa,
olis ihan kiva että saataisiin joulu viettää jo terveiden kirjoissa.

Välillä tuntuu että tämä raskaana oleminenkin on jonkin sortin sairaus,
kun pitää napsia jos jonkinmoista pilleriä joka päivä...


Foolihappoa, kalkkia, magnesiumia, multivitaa ja rautaa.

Eipä yleensä edes pahimpien sairauksienkaan kohdalla ole tarvinnut napsia näin montaa eri pilleriä päivittäin!8 kommenttia:

 1. Paranemisia sinne päin! Saas nähdä koska täällä sairastetaan, nyt ollaan päästy pälkähästä. *Koputtaa puuta* Hihii, meillä vatsakkailla on kyllä aikamoinen arsenaali otettavana aamuisin ja sinulla varmaan tarkkaa onkin kaikennäköisten purnukoiden kanssa. :)

  VastaaPoista
 2. voi harmi että näin jouluna lla sattu tämmönen, VOIMIA!!

  VastaaPoista
 3. voimia paljon!!

  tämmönen pieni postaus toive:
  olisiko mahdollista laittaa jokin pieni videon pätkä ceelasta, kun olisi kiva nähdä miten tyttönne on kasvanut kun olet joskus ennekin laittanut vid. pätkiä ceelasta :)

  VastaaPoista
 4. Voi harmistus :( Paranemiset jouluksi! <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille paranemistsempeistä <3

  Neiti on valitettavasti edelleen aika kipeä, toivottavasti toipuisi nyt jouluksi edes jonkinmoiseen kuntoon. Perjantaina on pakko käydä vaatimassa antibiootit jos tuo rykiminen ei lopu. Tänäänkin päiväunilla yski niin pitkään että loppupeleissä oksenti!

  Anonyymi: Kiitos postaustoiveesta :) Koitetaan joskus toteuttaa, todella harvoin tulee nykyisin videokuvattua Ceelaa joten hyvä kun tuli puheeksi :)

  VastaaPoista
 6. Oli pakko kommentoida kaksosten äitinä ja lääkealan asiantuntijana

  Jos yhtenä vaivana on suonenveto (magnesiumista päätellen) niin kannattaa pitää jalat extra lämpösenä niin suonenvetoa ei tule niin helposti. Itse pidin pitkiäkalsareita öisinkin :) Monella menee magnesiumista maha vähän löysemmälle.

  Tuli vaan mieleen että suositteliko lääkäri foolihappolisää, koska sitä on myös Minisun Mamassa?

  Tuohon voisi vielä lisätä

  omega-rasvahapot (Multi-tabs raskausomega).Kehittävät sikiön aivoja (voit lukea itse asiasta lisää, sitä on tutkittu aika paljon). Jos syö viikossa 2-3 kertaa kalaa niin ajaa saman asian. Jos omegat käytössä niin pitävät veren ohkaisempana joten hyvä mainita aina lääkärille myös tai jos suunniteltu sektio niin pari viikkoa ennen lopetus.

  10 mikrogrammaa d-vitamiinia (saat Minisun Mamasta vain 10 mikrogrammaa). Suomalaiset suositukset on alakanttiin ja varsinkin kaksosraskauden aikana elimistö tarvii vielä enemmän d-vitamiinia. Siis yhteensä 20 mikrogrammaa ainaski.

  Itsellä oli myös nämä käytössä omassa kaksoisraskaudessa.

  Voimia sinnepäin!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Moikka ja kiitos kommentistasi :) Ihanaa kun saa tietoa ihan ammattilaiselta. Täytyykin käydä hakemassa noita omegoita heti huomenna koska meillä ei todellakaan syödä kalaa tarpeeksi. Ceela on kala-allergikko ja kalaa taas testaillaan nyt uudestaan pikkuhiljaa joten eipä tule sitten itselleenkään sitä tehtyä. Ja magnesiumit on todellakin juuri yöllisiin pohjekramppeihin, mulla oli sama vaiva Ceelan raskaudessa. Itse en osaa nukkua jalat lämpimässä vaan nimenomaan aina jalat viileänä ja muu kroppa paksun peiton alla joten pakko varmaan jatkaa vaan tuota magnesiumia. Foolihappo mulla oli käytössä lähinnä raskauden ekoilla viikoilla, nyt olen napannut sitä noin kerran viikossa tuon multivitaminin lisäksi niin saan purkin loppuun jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista